Primaria Timisoara baga peste 2 milioane de euro in sala polivalenta a Universitatii Politehnica

De A. Strugariu
Reactualizat la:
29Comentarii
Primaria Timisoara baga peste 2 milioane de euro in sala polivalenta a Universitatii Politehnica
Consiliul Local Timişoara se pregăteşte să se asocieze cu Universitatea Politehnica pentru a termina lucrările la noua sală polivalentă a UPT din zona Stadionului „Dan Păltinişanu”, a anunţat, marţi, primarul Nicolae Robu, chiar dacă aleşii nu au aprobat încă o asemenea asociere. Universitatea nu dispune de banii necesari pentru finalizarea investiţiei, spune edilul, care este şi preşedintele Senatului Politehnicii, aşa că primăria va contribui cu aproape 2,3 milioane de euro, urmând să devină proprietară pe jumătate din acest obiectiv.

Primarul a explicat marţi în ce condiţii ar urma să se facă această asociere pentru finalizarea noii săli polivalente de la Baza sportivă nr. 2 a Universităţii Politehnica. Este vorba despre o nouă sală cu 2.200 de locuri, extensibilă la 2.500 de locuri, o construcție pe care universitatea nu mai are bani să o termine, spune Robu.

„Obiectivul de investiţie se va constitui în proprietatea comună a celor două instituţii, în cote părţi indivize proporţionale cu contribuţia lor financiară la realizarea obiectivului. Obiectivul va fi utilizat de cele două instituţii în partaj, în cote părţi proprţionale cu cota lor de proprietate. Se prefigurează ca în final cotele părţi să fie de 50-50%. Clădirea este începută, este realizată cam în proporţie de 50 la sută”, a declarat primarul, precizând că Senatul UPT a adoptat deja o hotărâre în acest sens.

Asocierea efectivă se va realiza pe baza unui contract de asociere care trebuie aprobat şi de consiliul local. Niciuna din cele două instituţii nu va avea dreptul să-şi vândă cota parte de proprietate sau vreo cotă parte din ea către o terţă parte, ci doar către instituţia parteneră. Primăria şi Politehnica vor împărţi şi cheltuielile de funcţionare curentă, de întreţinere, modernizare şi dezvoltare pe viitor.

Peste 10 milioane de lei de la bugetul local

Care va fi contribuţia Primăriei Timişoara? Peste 10 milioane de lei, bani de la bugetul local. „Mai sunt necesari cam 10 milioane de lei pentru finalizare. Universitatea are alocată pentru investiţii o sumă foarte mică (…) Ar fi păgubos să ţină în construcţie această clădire încă 7 ani, ani în care clădirea s-ar degrada şi nimeni nu ar beneficia de investiţia făcută acolo. Valoarea totală a lucrării este de aproape 21 de milioane de lei, primăria va pune restul de 50 la sută, probabil jumătate din această sumă, 10 milioane de lei va pune primăria”, a adăugat Robu. Sala ar urma să fie folosită „în partaj”, potrivit autorităţilor locale, pentru diferite evenimente sportive şi cultural-artistice. Primarul spune că lucrările la noua sală polivalentă ar putea fi terminate până la finele acestui an dacă firma care se ocupă de construcţie „se va dovedi serioasă”.

Potrivit datelor de pe panoul de la fața locului, lucrările la sala polivalentă din zona stadionului ar fi trebuit să fie deja gata. Termenul de execuție este de 24 de luni, data începerii construcției este octombrie 2010, beneficiară este Universitatea Politehnica, iar la capitolul finanțare apare… “bugetul de stat”. 

În ceea ce priveşte refacerea Sălii Olimpia, autorităţile locale spun că în acest caz nu se vor face investiţii majore în 2013. „La Sala Olimpia anul acesta nu vor fi investiţii majore, doar pentru întreţinerea ei la un nivel minimal”, a mai precizat edilul.29Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor