Primaria Timisoara are spatii de inchiriat gramada dupa marirea tarifelor

De A.S.
Primaria Timisoara are spatii de inchiriat gramada dupa marirea tarifelor
© TION - Traian Stoia
Chiar dacă numărul spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă închiriate de Primăria Timişoara s-a redus în 2013, comparativ cu 2012, după ce autorităţile au decis să mărească tarifele, administraţia locală raportează venituri mai mari, cel puţin pe hârtie. Zeci de spaţii s-au eliberat după ce au fost majorate chiriile, demers văzut ca o normalizare a situaţiei de către viceprimarul Traian Stoia.

Edilul a prezentat, vineri, o situaţie comparativă privind spaţiile cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă (SAD-uri) pe ultimii doi ani.

„Spațiile cu altă destinaţie reprezintă o zonă în care trebuie făcute foarte foarte multe corecții. Am reușit parțial, lucrurile au ajuns la un stadiu acceptabil (…) În 2012 am avut 320 de spaţii cu altă destinaţie, au fost închiriate 285, în comodat au fost 7, spaţii libere am avut 28. Datorită faptului că foarte multe erau închiriate la sume modice, veniturile au fost de 245.000 de lei, 55.870 de euro pe lună, aproximativ 670.000 de euro pe an. În 2013 numărul de spaţii s-a mai redus, a ajuns la 283, iar închiriate au fost 183. Aici apare o noutate în ceea ce priveşte relația cu artele plastice, cu pictorii – avem 38 de spaţii în comodat, aia înseamnă gratuit – și spaţii libere la care foștii chiriași au renunțat din cauza chiriei – 62, s-au scos la licitaţie 15, două fiind în curs de atribuire. Veniturile lunare pe 2013 au fost de circa 748.000 de lei, echivalentul a 170.000 de euro (…) Chiriile au fost aduse în zona bunului-simț”, a afirmat Stoia. Din datele sale, sumele facturate în 2013 ar fi de trei ori mai mari decât în 2012, depăşind 2 milioane de euro.

Viceprimarul nu a putut spune câţi bani s-au şi încasat, afirmând să nu este în aria sa de responsabilităţi să urmărească încasarea veniturilor. În ceea ce priveşte spaţiile eliberate, Stoia a declarat că acestea urmează să fie închiriate din nou.

„Deşi spaţiile închiriate sunt cu o sută mai puţine, sumele facturate sunt de trei ori mai mari. Nu am o evidenţă, cât s-a încasat, nu m-am interesat de acest aspect, contează să fie facturate lunar. Exista contracte ferme, făcute bine, nu văd de ce n-ar fi încasate. Vom verifica, să vedem. Dacă nu sunt încasate, evacuăm. Au fost chiriaşi care au plecat pentru că le convenea chiria veche şi cea nouă nu. În general s-a renunţat după majorarea chiriei. Unii au închis activitatea, unii au intrat în insolvență, sunt tot felul de cauze pentru care spaţiile au devenit libere… În unele spaţii au venit alţii, în altele n-a venit nimeni, le-am făcut certificate energetice şi le vom închiria în alte scopuri. Pentru scoaterea la licitaţie a spaţiilor libere este nevoie de un certificat energetic. Am reușit să scoatem certificate energetice pentru toate spaţiile libere”, a mai afirmat viceprimarul.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !