Primaria Timisoara aloca peste 4,4 milioane de euro pentru noul drum spre Mosnita Veche

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
24Comentarii
Primaria Timisoara aloca peste 4,4 milioane de euro pentru noul drum spre Mosnita Veche
© Foto: Facebook
Reprezentanţii Primăriei Timişoara sunt pregătiţi să aloce peste 4,4 milioane de euro pentru realizarea noului drum – un drum de 1,5 kilometri – care va face legătura între oraş şi localitatea Moşniţa Veche, dacă aleşii locali îşi vor da marţi acordul pentru asta. Pe raza comunei Moşniţa legătura a fost deja creată, dar drumul se termină în câmp, pentru că Primăria Timişoara s-a mişcat mai greu, iar consiliul local urmează de-abia acum să aprobe studiul de fezabilitate pentru această investiţie.

Consilierii locali timișoreni și-au dat în vară acordul pentru realizarea noului drum de legătură dintre Timişoara şi satul Moşniţa Veche, care aparţine de comuna Moşniţa Nouă – în luna iunie au aprobat o variantă de traseu, din două propuse. Este o rută despre care se vorbeşte însă de ceva vreme, Primăria Moşniţa Nouă a realizat deja porţiunea ei de drum, pe raza comunei, iar acest drum ar trebui racordat la cel pe care îl va face Primăria Timişoara. Acum, „Drumul Boilor”, cum este el cunoscut, se termină în câmp…

În următoarea şedinţă a Consiliului Local Timişoara, programată marţi, aleşii ar urma să aprobe în sfârşit studiul de fezabilitate pentru amenajarea drumului de legătură dintre Calea Moşniţei şi Drumul Comunal 149.

Investiţia, care ar urma să fie realizată din bani de la bugetul local, este estimată la peste 4,4 milioane de euro conform SF-ului elaborat pentru primărie de SC Drum Proiectconsult SRL.

„Se va putea asigura o legătură viabilă între zonele rezidenţiale noi apărute în comuna Moşniţa Nouă şi reţeaua de străzi din municipiu. Traseul propus pentru amenajare are o lungime de aproximativ 1.500 m şi începe pe Calea Moşniţei, la sfârşitul carosabilului amenajat al drumului. Tronsonul proiectat se va corela cu traseul de perspectivă al centurii de ocolire Sud a municipiului Timişoara. Lucrările vor cuprinde amenajare carosabil cu două benzi de circulaţie, amenajare trotuare, amenajare piste de biciclete, amenajare spaţii verzi. Valoarea totală a investiţiei ,,Amenajare drum de legătură între Calea Moşniţei şi DC149” este estimată, conform devizului general al investiţiei, la 19.458,322 mii lei (inclusiv TVA), respectiv 4.408,619 mii Euro (1 euro =4,4137 lei la data de 01.04.2015)”, se arată în referatul proiectul de hotărâre care va fi supus la vot în consiliul local.

De asemenea, reprezentanţii municipalităţii precizează că, „pentru realizarea lucrărilor de construire a tramei stradale este necesară ocuparea unor suprafeţe de teren care în momentul de faţă sunt private”.

Durata de realizare a drumului spre Moşniţa Veche este estimată la 8 luni.

Pasul următor va fi elaborarea proiectului tehnic şi a documentaţiei de execuţie, după care ar trebui organizată licitaţia pentru realizarea lucrărilor propriu-zise.

Lucrarea de la Moşniţa a costat aproximativ 1,8 milioane de lei, potrivit reprezentanţilor primăriei, deci sub jumătate de milion de euro. S-a realizat însă doar un drum cu două benzi de circulaţie, fără alte amenajări.

„Drumul este finalizat până la limita unităţii noastre administrativ-teritoriale, are 2,6 kilometri. Se opreşte în câmp acum, da, dar îl va continua Timişoara pe Calea Moşniţei. Este un drum bun, făcut cu fundaţie solidă, doar carosabil, pentru că pe terenul pe care l-am avut noi la dispoziţie atât am putut face, pe terenul primăriei. Pentru a realiza piste pentru biciclişti şi trotuare ar fi trebuit să facem exproprieri, iar asta este exclus la bugetul pe care îl avem. Lucrarea noastră a costat în jur de 1,8 milioane de lei”, a declarat, pentru Tion.ro, primarul comunei Moşniţa Nouă, Ioan Sorincău.

Aşadar, este de aşteptat ca „Drumul Boilor” să continue din primăvară.

Alte articole pe aceeași temă:

Unda verde pentru noul drum care va lega Timisoara de Mosnita Veche24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor