Primaria Timisoara a reziliat contractul cu firma care trebuia sa curete orasul de graffiti

De A.S.
1Comentariu
Primaria Timisoara a reziliat contractul cu firma care trebuia sa curete orasul de graffiti
© TION - Primaria Timisoara a reziliat contractul cu firma care trebuia sa curete orasul de graffiti
Aproape 100.000 de euro în 2 ani – atât erau dispuse să aloce autorităţile locale, la Timişoara, pentru curăţarea oraşului de graffiti – a clădirilor aflate în administrarea primăriei, a podurilor şi a monumentelor pe care şi-au pus amprenta ”artiştii” de ocazie. Lucrările au şi început, dar s-au oprit: reprezentanţii municipalităţii spun că, având în vedere calitatea lor îndoielnică, s-a decis rezilierea contractului cu firma executantă.


Primăria Timişoara a optat pentru un acord-cadru pe 2 ani – servicii de îndepărtare graffiti, fiind încheiat un contract în acest sens cu Eco Prod Services Tim SRL Filiala Timişoara, la o valoare de 342.703 de lei fără TVA. Vorbim deci despre o sumă importantă, de aproximativ 95.000 de euro cu TVA inclus. Ar fi trebuit să se cureţe de desene şi înscrisuri clădirile aflate în administrarea municipalităţii, podurile şi monumentele din oraş, pe baza comenzilor primite de la autorităţile locale, şi să se aplice apoi anumite soluţii de protecţie, anti-graffiti, pe suprafeţele curăţate.

Problema este că, după ce a început operaţiunea, reprezentanţii primăriei s-au declarat nemulţumiţi de modul în care s-au efectuat lucrările la mai multe obiective: la Colegiul „Carmen Sylva”, Colegiul „Ana Aslan”, Parcul Botanic, Filarmonica Banatul – Grădina de vară, mai multe poduri din oraş etc.

În cele din urmă, la finele anului trecut, oficialii municipalităţii au decis rezilierea contractului.

În urma deplasărilor în teren s-a constatat că lucrările n-au fost făcute în conformitate cu caietul de sarcini și s-au întocmit mai multe adrese prin care s-a solicitat societății care gestiona acest serviciu să remedieze toate lucrările. Au fost mai multe lucrări în oraș, nu au fost doar două-trei… Acestea au fost remediate, s-a și zugrăvit după, iar apoi s-a reziliat contractul. S-a luat această decizie deoarece lucrările nu au respectat condițiile din caietul de sarcini. Rezilierea contractului a fost semnată pe 23 decembrie, cu valabilitate de la 1 ianuarie”, ne-a declarat şeful Direcţiei de Mediu a Primăriei Timişoara, Adrian Bere.

Viceprimarul Dan Diaconu spune că s-a luat decizia de a se înceta colaborarea cu firma respectivă după ce s-a constatat că mai multe lucrări nu erau „în regulă”, dar că rezilierea contractului s-a făcut în termeni amiabili, urmând ca pe viitor să se analizeze dacă va fi sau nu organizată o licitație pentru astfel de servicii.

Timişorenii sunt obligaţi, printr-o hotărâre de consiliu local – HCL 371 din 2007 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor -, să îndepărteze înscrisurile şi desenele de pe faţadele clădirilor, riscând amenzi în caz contrar. Şi autorii ”operelor” pot fi sancţionaţi, dar pentru asta trebuie să fie prinşi…1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor