Primaria Timisoara a initiat demersurile pentru executarea silita a clanului Carpaci

De A.S.
Reactualizat la:
17Comentarii
Primaria Timisoara a initiat demersurile pentru executarea silita a clanului Carpaci
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat, vineri, că a înaintat unui birou de executori judecătoreşti solicitarea de deschidere a unui dosar de executare silită împotriva clanului Cârpaci, pentru o datorie de peste 350.000 de lei pe care o are la primărie.

Este vorba despre cazul de pe strada Mihai Eminescu nr. 6, unde familia Cârpaci a executat lucrări de intervenţie neautorizate la o clădire în urmă cu mai bine de 10 ani şi a fost obligată de primărie să readucă imobilul la starea iniţială. Proprietarii nu s-au conformat la vremea respectivă, s-a ajuns în instanţă, iar municipalitatea a obţinut câştig de cauză. Familia Cârpaci nu a respectat ceea ce s-a decis în justiţie şi în mod normal ar fi trebuit să plătească 100 de lei pe zi de întârziere, potrivit autorităţilor locale. În timp, s-au adunat aproximativ 365.000 de lei, potrivit primarului Nicolae Robu, care cere acum executarea silită pentru datoria respectivă.

„Am înaintat Biroului de executori judecătoreşti asociaţi (…) solicitarea de deschidere a dosarului de executare împotriva debitorilor Cârpaci Maria şi Cârpaci Elena, în baza titlului executoriu constând în sentinţa civilă nr. 9796 din 11.06.2001 a Judecătoriei Timişoara, devenită irevocabilă prin decizia civilă nr. 304 din 17.03.2003 a Tribunalului Timiş. Sunt 10 ani de penalităţi, abia în 2003 a devenit irevocabilă acea sentinţă care fusese pronunţată în 2001, deci se socoteşte din 2003. S-a strâns o sumă de circa 365.000 de lei şi noi cerem executarea silită, sperăm ca această executare silită să se producă săptămâna viitoare. Aceste sentinţe se referă la Eminescu 6 (…) Vom vedea, după ce vom discuta cu executorii, dacă vom putea primi clădiri sau bani înapoi, ne-ar plăcea să readucem în patrimoniul primăriei acea clădire evacuată de la Spitalul de Copii. Dacă se va putea să luăm o clădire, vom lua o clădire. Dacă va trebui să luăm bani, se pune poprire pe un cont şi se iau bani, vom lua bani, dar vrem să dăm o lecţie, să se vadă că se poate şi câştiga în instanţă împotriva oricui care comite ilegalităţi şi că se ajunge să se şi pună în practică sentinţele”, a declarat, vineri, Robu.

Edilul-şef s-a arătat deranjat de faptul că Timişoara a ajuns să fie catalogată ca oraş dominat de „mafia ţigănească”, imagine care în opinia sa nu corespunde realităţii şi ne aduce mari prejudicii.

„Nu este corect ca Timişoara să apară catalogată ca oraş dominat de mafia ţigănească sau de vreo altă mafie, pentru că nu este acesta adevărul. Şi se aduc foarte mari deservicii oraşului prin astfel de catalogări în neconcordanţă cu realitatea. Nu s-au făcut aceste catalogări, asta-i culmea, atunci când s-au produs aceste lucruri. Şi acum, când luptăm cu toate forţele pentru a corecta ceea ce s-a întâmplat timp de 24 de ani, acum apar astfel de etichete. Eu nu vreau să creăm o percepţie mai bună decât realitatea niciodată, dar este nedrept să se creeze percepţii care sunt mai proaste decât realităţile actuale. Dominarea a existat, nu mai există”, susţine Robu.

Cazul de pe Eminescu nr. 6 a fost expus de către viceprimarul Traian Stoia în luna iunie, acesta reclamând atunci faptul că, în împrejurări misterioase, primăria nu a reuşit, în 10 ani, să iniţieze demersurile legale pentru a primi banii care i se cuveneau. Stoia declara atunci şi că organele abilitate anchetează desfăşurarea acestor întâmplări.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor