Primaria Timisoara a incheiat anul 2015 pe plus: 2,5 milioane de lei excedent bugetar

De Roxana Deaconescu
Primaria Timisoara a incheiat anul 2015 pe plus: 2,5 milioane de lei excedent bugetar
© Primaria Timisoara a incheiat anul 2015 pe plus: 2,5 milioane de lei excedent bugetar
Anul 2015 a fost unul plin pentru Timișoara! Municipalitatea a cheltuit aproape tot ce și-a propus și a mai rămas și cu bani: 2,5 milioane de lei, excedent bugetar.

Consilierii locali s-au întâlnit, vineri, în ședință, pentru a pune la punct situația excedentului bugetului local și a deficitului secțiunii de Dezvoltare a bugetului local pe anul 2015.

„Direcția Economică propune acoperirea definitivă din excedentul bugetului local a deficitului secțiunii de Dezvoltare a bugetului local al Municipiului Timișoara în cuantum de 13.948.102 lei înregistrat la încheierea exercițiului bugetar al anului 2015”, se arată în referatul ce însoțește proiectul de hotărâre.

Doar 15 aleși municipali au fost prezenți la ședința de vineri, împreună cu cei doi viceprimari. De la ședință a lipsit primarul Nicolae Robu, cu toate că era în primărie.

Potrivit viceprimarului Dan Diaconu, au rămas necheltuiți 2,5 milioane de lei. Acesta spune că există și un minus la secțiunea de Dezvoltare, de 13,9 milioane de lei, din cauza faptului că nu au fost rambursați toți banii de la Uniunea Europeană.

Practic, după cum spune edilul, municipalitatea a început anul trecut cu un sold de 15 milioane, pe plus, din acel sold având un minus de 13 milioane, la Dezvoltare. Ca atare, spune Diaconu, per ansamblu pe 2015, municipalitatea a rămas cu 2,5 milioane de lei nefolosiți.

„La începutul anului 2015 am avut un sold de peste 15 milioane de lei, cu care am intrat în anul 2015. Secțiunea de Funcționare a finalizat execuția pe un excedent de 650.000 de lei, atât este estimat în momentul de față. Ca atare, din soldul de la începutul anului trecut se acoperă deficitul de pe secțiunea de Investiții din 2015. Deficitul este pe toată secțiunea, mi-e foarte greu să spun pe ce proiecte. Cred că estimat, în momentul de față, avem spre rambursare în jur de 40 – 45 milioane de lei, ceea ce înseamnă sensibil mai mult. Doar că sumele în execuție se acoperă în 2016”, ne-a explicat Diaconu.

Edilul susține că nu se poate spune exact de unde au rămas banii și nici pentru ce proiecte este nevoie de bani, pentru încheierea anului bugetar, pentru că UE termină rambursările abia prin aprilie, pentru exercițiul financiar 2007-2013.

„Bugetul local nu are un deficit per ansamblu, are un excedent de 2,5 milioane de lei de-a lungul anului 2015. În secțiunea de Dezvoltare înregistrăm un deficit de 13,9 milioane de lei, care este justificat de faptul că în secțiunea de Dezvoltare se regăsesc cu sume majore proiectele cu finanțare europeană. De asemenea, veniturile la secțiunea de dezvoltare sunt din rambursări de la Uniunea Europeană sau de la bugetul național, în condițiile în care multe dintre proiecte s-au finalizat la sfârșitul anului trecut sau sunt în curs de finalizare, iar rambursările acestor sume se vor face în ianuarie, februarie, până în aprilie, e normal ca cheltuielile pe care le-am avut în cursul anului în secțiunea de investiții să fie mai mari decât veniturile pe care le-am avut”, a concluzionat Dan Diaconu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !