Primaria da 45.000 de euro unei firme, pentru curatenia in fostele cinematografe din Timisoara

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
12Comentarii
Primaria da 45.000 de euro unei firme, pentru curatenia in fostele cinematografe din Timisoara
© Tion: Primaria da 45.000 de euro unei firme de curatenie sa faca luna si bec in fostele cinematografe din Timisoara
E nevoie de o „femeie de serviciu” care să se ocupe de curățenia și igienizarea fostelor săli de cinema și grădini de spectacol din Timișoara. Reprezentanții primăriei fac licitație pentru o firmă de curățenie și sunt dispuși să aloce aproape 45.000 de euro pentru un contract de patru luni.

Trebuie curățate și igienizate imobilele care au destinația de săli și grădini de spectacol cinematografic din oraș. Este vorba despre Cinema Arta + grădina de vară, Cinema Dacia, Cinema Timiș, Cinema Freidorf, Cinema Unirea, Cinema Victoria, Cinema Fratelia și Cinema Studio, adică cinematografele recuperate de primărie de la RADEF. Reprezentanții primăriei pun la bătaie aproape 210.000 lei cu tot cu TVA, adică aproximativ 45.000 de euro.

Practic, primăria caută o firmă care să facă lună și bec în fostele cinematografe.

„Echipa de lucru se va deplasa zilnic la câte un cinematograf până la finalizarea curățeniei și igienizării acestuia, după care se va interveni la următorul. Finalizarea serviciului se va încheia după ce au fost igienizate toate cinematografele amintite. În incinta acestor cinematografe, deșeurile, materialele, echipamentele vor fi sortate de echipa de lucru, aranjate și încărcate în utilajele de transport. Echipa de lucru va fi formată din muncitori necalificați care să presteze acest serviciu”, susțin reprezentanții primăriei.

Specialiștii din PMT au estimat că pentru curățenia și igienizarea unui singur cinema este necesară o perioadă de 14 zile, adică două săptămâni.

„Menționăm că cinematografele Arta, Victoria, Fratelia și Freidorf au și curte, iar la Arta avem și grădină de spectacol cinematografic. De asemenea, la unele cinematografe exista și subsol sau demisol (Timiș, Studio, Victoria, Dacia). La fiecare cinematograf se găsesc încăperi la etajele superioare, de regulă etajul I și balcoane care sunt de jur împrejurul sălii, pe trei laturi ale sălilor de spectacol. La etajul superior sunt amenajate și camerele de proiecție”, mai spun reprezentanții PMT.

Ei au concluzionat că pentru cele opt cinematografe și grădina de spectacol de la Cinema Arta sunt necesare patru luni pentru păstrarea serviciului de curățenie și igienizare a imobilelor, astfel că contractul va fi încheiat pentru o perioadă de patru luni.

Firmele interesate pot depune ofertele până în 14 ianuarie 2019, la ora 15.

Vă reamintim, oficialii PMT au lansat o licitație pentru a desemna proiectanți care să facă documentația pentru reabilitarea a două săli de cinema din oraș: Victoria și Dacia. Mai multe pe acest subiect puteți citi AICI!

Articole pe aceeași temă:

Primele două cinematografe din Timișoara care primesc atenția cuvenită de la primărie sunt Victoria și Dacia. Municipalitatea caută proiectanți pentru refuncționalizarea acestora și este dispusă să plătească 56.000 de euro pentru documentație. Ambele săli trebuie să devină spații culturale multifunc...
Vești bune pentru iubitorii de filme din Timișoara! Cinema Studio a reintrat, în sfârșit, în patrimoniul orașului, cu acte în regulă, dar imaginile din interior sunt dezolante. Cinefilii din Timișoara au reușit să intre în clădire, la șapte ani de când cinematograful a fost închis.Nepăsarea RADEF se...12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor