Prima zapada din aceasta iarna la Timisoara! S-a intervenit cu material antiderapant

De A.S.
Prima zapada din aceasta iarna la Timisoara! S-a intervenit cu material antiderapant
Bucurie pentru copii, motiv de îngrijorare pentru șoferii care n-au apucat să-și schimbe cauciucurile sau care se gândesc cu groază la cum se circulă în condiții de iarnă, la Timișoara a căzut prima ninsoare. Din fericire, zăpada nu s-a depus, străzile fiind curate. Reprezentanții primăriei spun că s-a intervenit cu material antiderapant încă de la miezul nopții și că cei doi operatori care se ocupă de deszăpezirea orașului sunt pregătiți să facă față căderilor de ninsoare.

În această iarnă, numărul străzilor pe care vor interveni cei doi operatori care se ocupă de deszăpezire şi combaterea poleiului, Retim şi Drumuri Municipale, a fost extins comparativ cu anii anteriori, dar asta nu înseamnă că va fi curăţat tot oraşul.

Pe listă sunt acum 610 străzi dintr-un total de aproximativ 1.100, faţă de 423, câte erau în anii trecuţi, potrivit autorităţilor locale.
Prioritate la deszăpezire au principalele artere de circulaţie şi marile intersecţii, podurile ce traversează canalul Bega, traseele mijloacelor de transport în comun şi piaţetele oraşului – Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Piaţa Traian etc., afirmă reprezentanţii municipalităţii.

„În ultimele ore, operatorii locali au intervenit pentru prevenirea şi îndepărtarea efectelor negative ale fenomenelor meteorologice (…) Utilajele sunt menţinute în permanenţă în stare de funcţionare pentru a interveni imediat ce situaţia o impune. Având în vedere faptul că operatorii care efectuează activitatea de deszăpezire în municipiul Timişoara au încheiate convenţii cu Administraţia Naţională de Meteorologie, acţionează preventiv pentru preîntâmpinarea depunerii stratului de zăpadă şi a formării poleiului. În partea de nord a municipiului, SC Retim Ecologic Service SA a intervenit încă de la apariţia ninsorii, respectiv în data de 27.11.2013, începând cu ora 24.00. S-a intervenit cu un număr de trei utilaje pentru împrăştierea materialului antiderapant, fiind folosită o cantitate de 8 tone. În partea de sud a municipiului Timişoara, în data de 27.11.2013, începând cu ora 24.00, a acţionat SC Drumuri Municipale SA, cu două utilaje pentru împrăştierea materialului antiderapant, fiind folosită o cantitate de 1,5 tone”, a anunţat viceprimarul Dan Diaconu.

La nivelul Poliţiei Locale va funcţiona permanent un dispecerat pentru situaţii de urgenţă pe perioada iernii, la telefon 0256/ 968. La fel şi la primărie, în cadrul Direcţiei de Mediu, la numerele de telefon 0256/ 408.495 şi 0256/ 408.491.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor