Preturile apartamentelor din Timisoara sunt depasite de cele din Cluj si din Bucuresti

De Marcel Hoster
6Comentarii
Preturile apartamentelor din Timisoara sunt depasite de cele din Cluj si din Bucuresti
© foto: arhiva
Timișoara este a treia cea mai scumpă piață imobiliară din România, după Cluj și București. Creșterile de preț înregistrate în ultimele trei luni ale anului trecut arată că în orașul de pe Bega au fost observate cele mai mici plusuri la prețul pe metru pătrat dintre marile orașe din țară.

Capitala Banatului a înregistrat, trimestrul trecut, cel mai redus avans al prețurilor dintre marile centre regionale analizate, respectiv 0,9%. La fel ca în București, aici au avut loc, în funcție de zonă, atât creșteri, cât și scăderi pe segmentul apartamentelor – în ambele cazuri, variațiile au fost destul de reduse, situându-se sub pragul de 2%. Cea mai mare scumpire, de 1,4%, a fost consemnată în zona Circumvalațiunii, aceasta fiind urmată de un plus de 1,2% în Bucovina – Simion Bărnuțiu – Gării – Dorobanților – Mircea cel Bătrân, apoi 1,1% în Girocului – Soarelui – Buziașului și Braytim și, respectiv, de o creștere de 1% în Șagului – Dâmbovița – Iosefin – Steaua.

Pe de altă parte, în zonele Central – Bălcescu – Take Ionescu – Piața Maria și Lipovei – Aradului au avut loc cele mai mici creșteri trimestrul trecut: 0,7% și, respectiv, 0,8%.

Scăderi de preț comparabile au fost resimțite în Torontalului, Complexul Studențesc – Dacia – Elisabetin – Olimpia – Stadion, dar și în zona Ultracentral – Medicină – Piața Unirii (în toate aceste cazuri, vânzătorii și-au diminuat pretențiile cu 1,1%).

Timișoara continuă să prezinte aceeași interesantă particularitate față de București și Cluj-Napoca, respectiv diferențele mult mai mici de preț între diferite zone. Astfel, majoritatea cartierelor analizate se încadrează în intervalul de preț cuprins între 1.000 și 1.200 de euro pe metru pătrat util; singura excepție este reprezentată de zona Ultracentral – Medicina – Piața Unirii, unde se găsesc cele mai scumpe apartamente din oraș , la o valoare medie de 1.420 de euro pe metru pătrat util. În rest, între cartierele cel mai greu și mai ușor accesibile din oraș nu există o atât de mare diferență de preț. Astfel, un cumpărător poate alege între a plăti 1.160 de euro pe metru pătrat util în Circumvalațiunii, 1.150 de euro pe metru pătrat în Complex Studențesc – Dacia – Elisabetin – Olimpia – Stadion și Central Bălcescu – Take Ionescu – Piața Maria sau 1.060 de euro pe metru pătrat în Bucovina – Simion Bărnuțiu – Gării – Dorobanților – Mircea cel Bătrân și, respectiv, 1.090 de euro pe metru pătrat în Șagului – Dâmbovița – Iosefin – Steaua.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor