Preselectia oraselor romanesti candidate la titlul Capitala europeana a culturii 2021 va avea loc in decembrie

De Simona Popovici Donici
Preselectia oraselor romanesti candidate la titlul Capitala europeana a culturii 2021 va avea loc in decembrie
© TION: Preselectia oraselor romanesti candidate la titlul Capitala europeana a culturii 2021 va avea loc in decembrie
În prima decadă a lui decembrie vom afla dacă Timișoara intră pe ”lista scurtă” a orașelor candidate la titlul de Capitală Culturală Europeană.

Ministerul Culturii, în calitate de autoritate naţională responsabilă de organizarea competiţiei pentru titlul de Capitală europeană a culturii în anul 2021, în România, a anunțat că va organiza ”întâlnirea de preselecţie în vederea adoptării listei scurte a oraşelor candidate”, în perioada 7 – 10 decembrie. În cadrul acestei întâlniri, juriul va evalua fiecare oraş candidat pe baza documentaţiei depuse şi a audierii în raport cu obiectivele acţiunii “Capitală europeană a culturii”.

Oraşele din România care doresc să-şi prezinte candidatura pentru titlul de Capitală europeană a culturii în 2021 trebuie să completeze formularul de înscriere, precum şi formularul pentru “declaraţia pe proprie răspundere” și să trimită douăzeci de copii pe suport de hârtie în limba engleză şi cinci copii pe suport de hârtie în limba română, precum şi o versiune electronică a candidaturii în limba engleză şi o versiune electronică a candidaturii în limba română la adresa poştală a sediului ministerului. Data limită de depunere a dosarelor este 10 octombrie.

În afară de Timișoara, printre oraşele din România care şi-au exprimat intenţia de a candida la titlul de Capitală europeană a culturii pentru anul 2021 se numără Arad, Craiova, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Braşov.

Programul “Capitală culturală europeană” a fost iniţiat de Consiliul de Miniştri ai Culturii din Uniunea Europeană în 1985, cu scopul de a apropia popoarele Europei şi de a celebra contribuţia oraşelor la dezvoltarea culturii. Până în prezent, peste 40 de oraşe au deţinut acest titlu. În 2007, oraşul Sibiu a deţinut acest titlu, alături de Luxemburg.

Oraşul Mons, situat în sudul Belgiei, a preluat la sfârşitul lunii ianuarie rolul de “capitală culturală europeană”, pentru un an, alături de localitatea Plzeň din Cehia, cu ambiţia de a insufla un nou elan unei regiuni afectate dur de criza economică, la fel ca predecesoarele sale, Lille şi Liverpool, mai subliniază MCC.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor