Președintele CJ Timiș: Spitalul județean poate fi considerat regional prin prisma investițiilor, profesioniștilor și pacienților

De Adrian Panduru
8Comentarii
Președintele CJ Timiș: Spitalul județean poate fi considerat regional prin prisma investițiilor, profesioniștilor și pacienților
© foto: arhivă
Viitorul spital regional de la Timișoara ar urma să se facă… cine știe când, printr-un parteneriat public-privat. Președintele Consiliului Județean Timiș spune că Spitalul Județean din Timișoara poate fi considerat deja un spital regional.

Despre un spital regional la Timișoara se vorbește de mult timp. Timișoara nu era în planurile Guvernului cu un spital regional, apoi a apărut, urmând ca această unitate sanitară să fie realizată printr-un parteneriat public-privat.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat la finalul lunii iunie a anului 2018, în ședința de Guvern, că realizarea unui spital regional la Timișoara se află între cele opt proiecte strategice de investiții care vor fi realizate în parteneriat public-privat. Ministrul Sănătății, Sorin Pintea, a declarat în 13 iulie, la Iași, că realizarea celor opt spitale regionale, printre care și cel din Timișoara, este asumată în Programul de Guvernare, iar proiectele spitalelor din Cluj, Craiova și Iași se află în fază avansată de pregătire.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, spune că prioritară este realizarea Institutului Oncologic de pe Calea Torontalului și că spitalul județean din urbe poate fi considerat un spital regional.

„Avem nevoie de un spital regional, asta presupune un spital nou. Bineînțeles că investiția Guvernului în parteneriat public-privat este binevenită în Timiș, dar prin investițiile pe care le-am realizat atât din fonduri europene, guvernamentale și fonduri ale consiliului județean, consider că spitalul județean poate fi considerat un spital regional. Îl putem considera regional prin prisma investițiilor, profesioniștilor și pacienților care se tratează în cadrul spitalului județean. Consider ca prioritate pentru întreaga administrație și pentru domeniul sănătății realizarea Institutului Oncologic, de pe Calea Torontalului, ținând cont că în regiunea de Vest a crescut foarte mult numărul cazurilor de cancer și cred că așa cum consiliul județean sprijină OncoGenul, așa suntem dispuși să sprijinim Guvernul României pentru realizarea Institutului de Oncologie”, a declarat Călin Dobra, președintele CJ Timiș, pentru tion.ro.

La fel ca celelalte spitale regionale care urmează să se construiască, spitalul regional din Timișoara va fi (când va fi, dacă va fi…), conform reprezentanților Guvernului, un spital clinic organizat cu o structură de specialități, cu o platformă complexă de investigații și intervenții terapeutice clinice și paraclinice, care va asigura asistență medicală pentru cazurile medicale complexe. Spitalul din Timișoara va fi dotat cu heliport și elicopter pentru urgențe, precum și cu clinici de specialitate și centre de cercetare.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor