Presedintele Atletic Club Maraton cere anularea unui eveniment sportiv organizat de Alergotura la Timisoara

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Presedintele Atletic Club Maraton cere anularea unui eveniment sportiv organizat de Alergotura la Timisoara
© foto: arhiva
Constantin Dumitra, președintele Asociației Atletic Club Maraton, organizator de evenimente sportive, cere anularea unui concurs de alergare (Timișoara City Marathon) care urmează să se desfășoare în urbea de pe Bega, pe motiv că este folosită fără drept marca Timișoara City Marathon, similară cu marca inregistrată de Dumitra – Maraton Timișoara.

Evenimentul contestat de Dumitra este organizat de Alergotura, asociație căreia Dumitra i-a contestat numele (în anul 2016), o situație neclarificată, dar care nu a blocat activitatea celor două părți. Reprezentanții Alergotura transmit că vor organiza evenimentul din 28 octombrie.

Acum, Dumitra cere din nou Asociației Alergotura să anuleze un eveniment sportiv care urmează să aibă loc la Timișoara. Este vorba despre evenimentul Timișoara City Marathon.

„Atletic Club Maraton a organizat timp de 20 de ani Maraton Timișoara și de 14 ani Crosul Firmelor. Crosul Nocturn 7 ani, Triatlon 6 ani etc. Din cauza concurenței neloiale am fost puși în situația să nu mai putem păstra această tradiție. Cerem public anularea evenimentului Timișoara City Marathon din data de 28.10.2018 în calitate de proprietar al mărcii Maraton Timișoara, Timișoara Maraton, Semi-maraton Timișoara. În caz contrar, vom demara procedura necesară pentru a ne apăra dreptul recunoscut prin legea în vigoare și vom cere în instanță despăgubiri pentru prejudicial cauzat”, a transmit „cu sportivitate”, Constantin Dumitra, președinte Atletic Club Maraton.

Reprezentanții Alergotura transmit că organizează Timișoara City Marathon în 28 octombrie.

„Asociația Club Sportiv Alergotura a fost informată de către ziariști din Timișoara cu privire la faptul că aceștia au primit documente de la un alt organizator de evenimente sportive care solicită anularea Timișoara City Marathon pe motiv că ar deține dreptul de marcă întregistrată pentru utilizarea cuvintelor Timișoara și Maraton. Ca urmare a acestei situații, Consiliul Director al organizației Alergotura transmite următoarele: Din respect pentru toate persoanele care s-au înscris la Timișoara City Marathon și din pasiune pentru alergare vom organiza în continuare evenimentul în 28 octombrie 2018”, transmit reprezentanții Alergotura.

 

UPDATE. Alergotura: Ne asumăm un demers în instanță și în acest caz. Singura noastră dorință este să oferim alergătorilor un eveniment de calitate

Reprezentanții asociației Alergotura, organizatorii Timișoara City Marathon, au revenit cu o completare și transmit că își asumă un demers în instanță și în acest caz.

„Având în vedere un incident pe probleme de marcă înregistrată, cu același organizator de eveniment, în care Alergotura a avut dreptate, ne asumăm un demers în instanță și în acest caz. Timisoara City Marathon este un brand construit prin consultarea specialiștilor în dreptul de marcă înregistrată, am respectat legislația în vigoare. Singura noastră dorință este să oferim alergătorilor un eveniment de calitate, reprezentativ cu adevărat pentru Timișoara. Faptul că un număr tot mai mare de persoane participă la evenimentele Asociației Club Sportiv Alergotura ne confirmă că reușim ceea ce ne-am propus”, transmit reprezentanții asociației Alergotura.

descărcare0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor