Premiu pentru elevii scolii din Varias, la un concurs national. Au prezentat un ghid turistic despre Banatul Montan

De Adrian Panduru
1Comentariu
Premiu pentru elevii scolii din Varias, la un concurs national. Au prezentat un ghid turistic despre Banatul Montan
© Tion: Premiu pentru elevii școlii din Variaș, la un concurs național. Au prezentat un ghid turistic despre Banatul Montan
Echipa Școlii Gimnaziale Variaș a obținut premiul doi la un concurs desfășurat la Constanța. Echipa din Timiș formată din elevi și profesori a prezentat un ghid turistic despre Banatul montan.

La Constanța s-a desfășurat cea de-a XII-a ediție a Concursului Național „Made for Europe”, în perioada 11-14 aprilie, eveniment ce are ca obiectiv valorizarea și promovarea experiențelor pozitive acumulate de unitățile de învățământ preuniversitar în derularea proiectelor finanțate prin programele comunitare din domeniul educației și formării profesionale.

Singura școala din mediul rural din județul Timiș prezentă a fost Școala Gimnazială Variaș, care a prezentat în concurs un produs realizat în cadrul proiectului ERASMUS+ cu titlul „Noi îmbrățișăm multiculturalitatea”. Echipa reprezentantă a școlii a obținut Premiul al II-lea la secțiunea proiecte de parteneriat strategic numai între școli.

Produsul prezentat a fost ghidul turistic intitulat „Petreceți vacanța în România. Descoperă Banatul montan”. Ghidul a fost realizat în urma vizitei de cercetare în zona Banatului montan, acest ghid turistic își propune să anuleze stereotipurile legate de petrecerea vacanțelor în România, atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini, prin promovarea valorilor culturale și a tradițiilor locale.

„Ghidul este structurat pe 12 obiective turistice, fiecare fiind prezentat din punct de vedere geografic, istoric, cuprinzând legende sau curiozități locale și informații utile legate de accesul la obiectiv. Nota particulară a acestui ghid este dată de componenta de jurnal de călătorie, prezentarea obiectivelor fiind completată cu impresiile de călătorie ale elevilor școlii noastre.

În plus, fiind realizat în două limbi, română și engleză, acest ghid este util ca material ce poate fi folosit în activitățile extrașcolare, dar și pentru promovarea zonei. În acest sens, ghidul a fost oferit unor autorități publice locale, dar și unor agenții de turism pentru a asigura vizibilitatea produsului și a proiectului nostru”, transmit reprezentanții școlii din Variaș.

Echipa participantă a fost alcătuită din elevii Bedelean Alexandra, Bojoagă Cosmin, Tumba Snejana și profesor Udrea Mirela. Coordonarea proiectului este realizată de profesor Dragomir Daniela.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor