Premiu international castigat de un elev de la Colegiul C.D. Loga Timisoara

De Adrian Panduru
3Comentarii
Premiu international castigat de un elev de la Colegiul C.D. Loga Timisoara
© TION: Premiu international castigat de un elev de la Colegiul C.D. Loga Timisoara
Elevul Colegiului Național „C.D.Loga” din Timișoara, Gabriel Băban, a câștigat „Certificatul pentru cea mai bună prezentare la secţiunea Fizică” pe anul 2015, la Conferința Internațională a Tinerilor Cercetători (International Conference of Young Scientists).

În perioada 19-25 aprilie 2015, Gabriel Băban, elev în clasa a XII-a la Colegiul „Constantin Diaconovici Loga” din Timișoara a participat, ca reprezentant al României, la cea de-a XXII-a Conferinţă Internaţională a Tinerilor Cercetători (International Conference of Young Scientists), desfășurată la Izmir, în Turcia.

Lotul României, participant la conferința internațională, a fost alcătuit din şapte elevi selectați de către reprezentanții ICYS pentru România. Secţiunile conferinței sunt pe diferite discipline: Fizică, Matematică, Informatică, Ecologie şi Biologie. Prezentarea axată pe secţiunea „Fizică experimentală”, elaborată sub coordonarea asistentului dr. Alexandru Iovanovici și consultantului prof. dr. Sandu Golcea i-a adus elevului timişorean „Certificatul pentru cea mai bună prezentare la secţiunea Fizică” pe anul 2015.

International Conference of Young Scientists este un eveniment organizat după toate normele și rigorile unei conferințe adresată cercetărorilor, dar adresată elevilor. Lucrările trimise sunt supuse acelorași proceduri de recenzare științifică externă.

„Participarea mea in acest an s-a axat pe secțiunea Fizică Experimentală, propunând o serie de analize și experimente dedicate realizării unei micro-instalații de piroliză a materiei lemnoase și a masei vegetale în vederea obținerii unei independențe energetice sporite în zonele rurale, în același timp reciclând resturile vegetale, iar produsul obținut este carbon pur. Prezentarea a fost bine primită atât de membri juriului, cât mai ales de publicul participant, reprezentat de elevi și profesori din alte echipe participante” spune Gabriel Băban.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor