Premiera nationala la Timisoara: mars pe role, cu mesaje antidrog pe tricouri!

De M.S.
Reactualizat la:
Mars antidrog pe role
Mars antidrog pe role
Aproximativ 500 de elevi din Timişoara au participat sâmbătă, în premieră naţională, la un marş antidrog, pe role! Toţi participanţii au avut pe tricouri mesajul „Simte libertatea fără etnobotanice”, dar şi mesaje proprii împotriva consumului de droguri, cu care au participat la un concurs. Evenimentul a fost organizat de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara şi Asociaţia EU-România.

„Fii conştient, NU dependent”, „Drogurile vă omoară”, „Îndrăzneşte să fii liber. Rupe lanţul”. Sunt numai câteva dintre mesajele cu care au participat elevii la marşul antidrog, pe role, din Timişoara. Startul marşului s-a dat în Piaţa Operei, unde s-au adunat în jur de 500 de elevi de la 31 de şcoli din Timişoara. „Mesajul meu este «Viaţa trebuie trăită, nu irosită. STOP Drogurilor». Particip la marş ca să le transmit tinerilor acest mesaj. La început este frumos, dar pe urmă drogurile distrug vieţi”, ne-a spus Larisa Leucuţa, elevă în clasa a VIII-a la Generală nr. 7 din Timişoara. „La început e ceva nou, iar pe urmă nu te mai poţi opri şi este prea târziu. Am venit la marş să le transmit tinerilor mesajul să nu mai consume droguri, să încerce ceva nou şi să facă sport mai mult”, a adăugat Lavinia Bucova, elevă la Generală nr. 7. Din Piaţa Operei, elevii s-au îndreptat, trecând prin Piaţa 700, către Piaţa Mărăşti, până la Iulius Mall. Acolo cel mai bun şi cel mai original mesaj împotriva dorgurilor a fost premiat. Mesajul „Nu lăsa drogurile să-şi decoloreze viaţa” a fost clasat pe locul III, pe locul II a fost mesajul „Plantele decorative nu se fumează”, iar cel mai original mesaj, care a primit locul I, a fost „Un drog vândut, o viaţă luată”. „Numărul de consumatori de droguri a început să crească, iar sarcina noatră este să intensificăm activităţile de prevenire. Marşul pe role este inedit atât pentru copii ca şi participanţi direcţi, cât şi pentru cei care au stat pe margine şi s-au uitat, evenimentul este o premieră naţională”, ne-a declarat psihologul Centrului Antidrog din Timişoara, Mariana Iridon.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !