Premiera cu papusi la Teatrul Maghiar din Timisoara

De S.P.D.
Premiera cu papusi la Teatrul Maghiar din Timisoara
Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoară își invită spectatorii mici şi mari la premiera spectacolului de păpuşi ”Zâna cu şapte capete”, adaptare a unui text de Lázár Ervin, în regia lui Antal Attila. Evenimentul prilejuiește și debutul oficial al celui mai nou păpușar al trupei timișorene.

Premiera va avea loc în data de 26 februarie, de la ora 17, la Sala Studio a Teatrului.”Reluând tradiţia spectacolelor de păpuşi jucate de către compania Teatrului Maghiar, această montare –inspirată dintr-un basm al celebrului scriitor maghiar Lázár Ervin – înfăţişează soarta unui băieţel care nu-şi găseşte locul într-o lume bidimensională, plină de celebrităţi şi oameni perfecţi, unde importantă e numai aparenţa fizică. În montarea tânărului regizor Antal Attila devenim părtaşi la o poveste despre prietenie, despre iubire şi acceptare”, dezvăluie realizatorii spectacolului.

Regizorul spectacolului, Antal Attila, vine din Serbia, Subotica, unde a lucrat ca asistent de regie şi compozitor alături de celebrul regizor Urbán András. ”În spectacolele lui, montate la teatrele din Novi Sad şi Belgrad, foloseşte textul ca punct de pornire şi construieşte un univers care îmbină armonios muzica (de obicei compusă de el) şi imaginea vizuală. Numele lui este cunoscut timișorenilor din programul festivalului TESZT din Timişoara, la care a participat cu mai multe spectacole invitate de-a lungul anilor”, punctează echipa Teatrului Maghiar.

Spectatorii premierei vor asista și la debutul pe scena timișoreană a celui mai nou membru al Teatrului Maghiar, Lukács Szilárd. Acesta a absolvit în 2013 Universitatea de Artă din Târgu-Mureş, ca actor-păpuşar. De atunci, a jucat la Teatrul Ariel din Târgu-Mureş şi a participat la mai multe festivaluri de teatru pentru copii. În acest spectacol, el joacă alături de Vass Richárd.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !