Pregatiri pentru o prima campanie de curatenie la Timisoara. Surse: Incepe in 5 noiembrie

De Roxana Deaconescu
10Comentarii
Pregatiri pentru o prima campanie de curatenie la Timisoara. Surse: Incepe in 5 noiembrie
© foto: Retim
Timișorenii vor putea scăpa în curând de lucrurile de care nu mai au nevoie, pe care erau obișnuiți să le arunce la tradiționala curățenie de toamnă. Campania obișnuită a devenit istorie de anul acesta, iar în locul ei se organizează campania de colectare a deșeurilor voluminoase. Ar putea începe chiar în 5 noiembrie.

Retim desfășoară deja campanii de curățenie în județ, însă în zona Timișoarei și a localităților limitrofe nu a ajuns încă. Potrivit surselor noastre, o primă campanie de colectare a deșeurilor voluminoase ar urma să înceapă în 5 noiembrie.

Potrivit contractului semnat între Retim și ADID (n.r. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș), intrat în vigoare în luna august, societatea de salubritate trebuie să organizeze din trei în trei luni o campanie de colectare a deșeurilor voluminoase și una de colectare a deșeurilor periculoase. Prin urmare, se cam scurge timpul avut la dispoziție, astfel că o primă campanie ar putea începe chiar în a doua săptămână din noiembrie.

Reprezentanții Retim nu au putut confirma o zi anume de începere a campaniei, însă ne-au confirmat deja, în urmă cu mai bine de o săptămână, că aceasta va demara la sfârșit de octombrie sau început de noiembrie.

„Potrivit contractului intrat în vigoare în 4 august, se organizează o dată la trei luni campanie de colectare de deșeuri voluminoase, respectiv de deșeuri periculoase”, ne-au declarat oficialii societății de salubritate.

Urmează așadar ca în Timișoara să aibă loc, în sfârșit, atât o primă campanie de colectare a deșeurilor voluminoase, cât și una de colectare a deșeurilor periculoase.

Așa cum v-am anunțat și în alte rânduri, campaniile au cu totul alte reguli. Mașinile Retim nu vor mai colecta gunoaiele de pe străzi, ci vor fi amplasate containere în diverse puncte din oraș, locuri stabilite de comun acord cu primăria. Sursele noastre spun că cei de la ADID Timiș au cerut deja o listă cu locuri în care să fie amplasate aceste containere. Angajații primăriei au numărat peste 100 de locații, în toate cartierele orașului. Containerele pentru deșeuri voluminoase vor avea 22 mc, iar cele pentru deșeuri periculoase 7 mc.

Vă reamintim, în afara campaniei astfel de deșeuri, care se aruncau de obicei la curățenia de toamnă sau la cea de primăvară, nu mai pot fi debarasate nici la punctele de colectare ale Retim, ci doar la campaniile de curățenie, care vor fi patru pe an.

Deșeurile voluminoase sunt deșeuri solide de mari dimensiuni, de la mobilier la obiecte de uz casnic și sanitar și altele. Deșeurile periculoase sunt: ambalaje de la produse de igienizare, baterii și acumulatori portabili, ambalaje de la vopsele pe bază de ulei, ambalaje de spray-uri și de la produse utilizate în amenajări interioare și altele. Nu se vor colecta deșeurile electrice și electrocasnice, cum ar fi televizoare, mașini de spălat, frigidere, computere.

Până ce ADID va organiza o primă campanie de adunare a deșeurilor voluminoase, polițiștii locali deja nu mai știu pe unde să împartă amenzi. Timișoara se umple încet-încet de rampe clandestine de deșeuri. Din nou! Sancțiunile pentru persoane fizice sunt cuprinse între 500 și 1.000 de lei, iar cele pentru persoane juridice între 1.000 și 2.500 de lei.

Articole pe aceeași temă:

Timișoara se umple încet-încet de gunoaie, iar Poliția Locală aproape că nu mai face față sesizărilor primite de la timișoreni cu privire la rampele clandestine. Curățeniile de toamnă și primăvară au devenit istorie, dar încă nu se știe clar când va fi organizată o primă campanie de colectare a deșe...
Obișnuiți cu campania de curățenie de toamnă, mai mulți timișoreni au început să scoată la colț de stradă lucrurile de care nu mai au nevoie prin case. Nu mai aruncați gunoaie pe trotuare sau pe spațiile verzi, riscați amenzi de la Poliția Locală! Despre campania de colectare a deșeurilor voluminoas...

ergfgg10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor