Pregatiri de deszapezire la Timisoara. Se va interveni pe mai multe strazi, dar nu in tot orasul!

De A.S.
Reactualizat la:
9Comentarii
Pregatiri de deszapezire la Timisoara. Se va interveni pe mai multe strazi, dar nu in tot orasul!
Autorităţile locale au făcut planul de deszăpezire. Reprezentanţii Primăriei Timişoara se declară pregătiţi să facă faţă căderilor de ninsoare din această iarnă. De deszăpezirea străzilor din oraş se vor ocupa, la fel ca în anii trecuţi, societăţile Retim şi Drumuri Municipale. Numărul arterelor pe care se va interveni a fost extins faţă de anii anteriori, dar, oricum, vor fi curăţate cam jumătate din cele aproximativ 1.100 de străzi ale municipiului.

Prioritate la deszăpezire vor avea, şi în această iarnă, principalele artere de circulaţie şi intersecţii, podurile ce traversează canalul Bega, traseele mijloacelor de transport în comun şi diverse spaţii publice, cum ar fi Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii sau Piaţa Traian, de exemplu, potrivit reprezentanţilor municipalităţii. Retim Ecologic Service va interveni în partea de Nord a municipiului faţă de canalul Bega, iar Drumuri Municipale în partea de Sud a oraşului.

Iarna aceasta, spre deosebire de celelalte, când au existat nenumărate reclamaţii de la cetăţeni, autorităţile au extins numărul străzilor pe care se va efectua activitatea de deszăpezire. Astfel, pe lângă cele 423 de străzi care erau iniţial pe lista celor doi operatori care se ocupă de deszăpezire şi combaterea poleiului, au fost introduse încă 142 de străzi în sectoarele 1, 2, 3 şi 6 ale Retim şi încă 45 de străzi în sectoarele 4 şi 5 ale SDM, oraşul fiind împărţit în şase sectoare.

La nivelul Poliţiei Locale va funcţiona permanent un dispecerat pentru situaţii de urgenţă, la telefon 0256/ 968, la fel ca şi la nivelul Primăriei Timişoara, în cadrul Direcţiei de Mediu, la numerele de telefon 0256/ 408.495 şi 0256/ 408.491.

Reprezentanţii primăriei au făcut deja apel la instituţiile publice, la firme şi cetăţeni, să asigure, atunci când va fi cazul, îndepărtarea zăpezii şi a gheţii de pe trotuarele din dreptul clădirilor şi incintelor în care îşi desfăşoară activitatea sau în care locuiesc. La fel şi zăpada şi ţurţurii de pe acoperişurile clădirilor, în caz contrar riscând amenzi.

De asemenea, oficialii municipalităţii le atrag atenţia şoferilor că dacă opresc sau staţionează cu autovehiculele pe traseele utilajelor de deszăpezire, împiedicând sau îngreunând activitatea desfăşurată de către operatori, pot fi sancţionaţi contravenţional.

Pe perioada temperaturilor scăzute, autorităţile locale au anunţat că vor pune la dispoziţia oamenilor străzii trei adăposturi. Aceste persoane vor primi găzduire pe strada Învăţătorului nr. 8, pe bulevardul Constantin Brâncoveanu nr. 58 – Federaţia Caritas, prin Azilul de Noapte, şi pe Splaiul Nicolae Titulescu nr. 89 – Fundaţia Timişoara 89.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor