Pregătirea locuinței pentru vânzare și ce costuri presupune

Pregătirea locuinței pentru vânzare și ce costuri presupune
ADVERTORIAL. Pe piața de imobiliare, bătălia este aprigă. Așadar, în momentul în care te hotărăști să-ți pui locuința în vânzare, gândește-te că există încă alte sute de oferte asemănătoare cu a ta. Aceasta poate deveni motivația perfectă care să te determine să faci tot posibilul pentru a găsi un cumpărător care să se încadreze așteptărilor tale.

O simplă curățenie poate fi singurul lucru de care imobilul are nevoie pentru a atrage cumpărători. Pentru aceasta, nu este necesar să investești foarte mult, deoarece îți vor fi necesare doar câteva produse de curățare de specialitate.

Totuși, apartamentele modernizate, renovate, pot beneficia de o creștere a prețurilor de aproximativ 15-20% și sunt și mai atractive.

De recomandat este să te ghidezi după preferințele generale, pentru a avea o gamă mai largă de doritori, iar această modalitate te va ajuta să-ți transformi locuința într-una mai prezentabilă atât din interior, cât și din exterior. Ai putea încerca, spre exemplu, o nuanță obținută printr-o combinație de gri și bej pentru exterior, un albastru pal pentru bucătărie sau dormitor pentru că oferă o senzație liniștitoare și o nuanță de crem sau bej deschis pentru sufragerie, dar încearcă să nu folosești culori foarte puternice.

Cel mai evident lucru pe care trebuie să îl faci atunci când pui spre vânzare o casă este să faci curat. Nimeni nu vrea să vizioneze o casă murdară și plină de lucruri. Vizitatorii vor să vadă casa, pereții, spațiul, nu deranjul. În plus, dacă nu miroase bine, a curat în casă, clienții vor crede că este ceva în neregulă cu țevile sau pereții, nu că ai uitat ceva în chiuvetă care a prins un miros.

De asemenea, evită culorile tari, precum portocaliul, roșul sau galbenul. Te poți ghida după culorile caselor din cartier, pentru a nu face ca a ta să iasă în evidență într-un sens negativ. Pentru a nu te complica prea mult, bazează-te mereu pe alb. Dacă locuiești la apartament, ideal ar fi măcar să încerci să acoperi eventualele pete de pe pereți sau să zugrăvești doar un perete care chiar necesită îmbunătățiri, din cauza umezelii, de exemplu. Costuri estimative dacă vrei să faci singur îmbunătățirile: dacă decizi să zugrăvești singur locuința pe care vrei să o vinzi, atunci trebuie să iei în calcul doar prețurile materiilor prime.

Pentru a vedea ofertele de pe piața imobiliară din România, accesează Flatfy.ro, motorul de căutare care cuprinde majoritatea anunțurilor cu apartamente și case de vânzare și închiriere din țară.

Motorul de căutare Flatfy este un site obiectiv, inovativ și confortabil, unde totul este organizat simplu și clar, astfel economisind clienților timpul de căutare, acesta fiind orientat spre necesitatea consumatorului. Încă un plus este faptul că motorul de căutare a imobiliarelor din România poate fi accesat atât pe computer, cât și de pe tabletă și de pe telefonul mobil. De exemplu, puteți găsi apartamente de vânzare în București direct de pe telefonul dumneavoastră.

Costuri estimative dacă apelezi la o firmă specializată: dacă apelezi la o firmă specializată trebuie să știi că în prețul manoperei nu sunt luate în considerare și materialele care vor fi folosite la zugrăvirea locuinței. În medie, prețul manoperei pentru zugrăvit este de 200 de lei/cameră, 600 de lei/apartament cu 2 camere, respectiv de 1.000 de lei/apartament cu 3 camere.

Aplicarea amorsei costă circa 3 lei/mp, iar cea a gletului care are ca scop rezolvarea unor mici imperfecțiuni de pe suprafața pereților este de 10 lei/mp. Uniformizarea gletului se plătește cu circa 6 lei/mp. Zugrăvitul cu vopsea lavabilă albă costă 5 lei/mp, dar costul crește dacă alegi să folosești vopsea lavabilă colorată.

Pentru zugrăvitul exterior, manopera este mai costisitoare (aproximativ 10 lei/mp). De altfel, vei necesita și o cutie de vopsea specială. O cutie de 10 litri valorează în jur de 170 de lei.

Informează-te mai pe larg înainte de a alege o anumită firmă pentru renovări, astfel încât să poți compara prețurile.

Cel mai important aspect de luat în calcul pentru a face o primă impresie avantajoasă este ușa de la intrare. Dacă este uzată, este recomandat să o înlocuiești.

Ușile pentru intrarea într-o casă sunt diferite de cele dedicate apartamentelor. Acestea trebuie să fie rezistente la intemperii și costă mai mult. Prețurile încep în cazul lor de la circa 1.300 de lei în marile magazine de bricolaj. Unele dintre acestea oferă și servicii de montaj. Dacă apelezi la o firmă pentru montarea ușilor metalice trebuie să plătești pentru acest serviciu circa 100 de lei. Costurile pentru montarea ușilor de interior sunt mai mici.

Ține minte că nu toate ferestrele au nevoie de o dichiseală ca la carte. Ferestrele simple, fără sistem de deschidere, sunt în general mai ieftine. Costurile variază, totodată, în funcție de calitatea ferestrelor de tip termopan. Înainte de a apela la firma de construcții aleasă, nu uita să le măsori.

Un alt sfat bun ar spune că pentru mai mulți viitori clienți, poți înlocui parchetul sau mocheta. Totuși, nu te strădui foarte mult în acest sens, deoarece există o mare posibilitate ca potențialul cumpărător să-și dorească să redecoreze mai pe gustul său.

Costuri estimative curățarea parchetului/mochetei: poți să cureți parchetul și mocheta singur, folosind produse speciale pe care le găsești la orice magazin, sau poți să apelezi la o firmă specializată. Prețul mediu de curățare a parchetului este de circa 16 lei/mp, iar cel al mochetei de 12 lei/mp. Acestea variază însă de la o firmă la alta.

Costuri estimative înlocuirea parchetului/mochetei: Să luăm ca exemplu o cameră cu o suprafață de 12 mp. Poți cumpăra parchet, în funcție de preferințe, model sau grosime, cu prețuri cuprinse între 20 de lei și 100 de lei/pachet din orice magazin de bricolaj. Un pachet de parchet acoperă, în medie, o suprafață de aproape 2 metri. În cazul în care te orientezi spre cel mai ieftin tip de parchet, achiziționând 7 pachete (este bine să ai unul în plus, în cazul în care apar unele probleme la tăierea acestuia pe dimensiunile camerei) și cheltui 140 de lei. În plus, vei avea nevoie de praguri, o plintă potrivită și îmbinări pentru aceasta. Ca să te asiguri, întreabă meșterul care sunt dimensiunile potrivite pentru acestea din urmă.

De astăzi, new.Flatfy.ro devine Korter.ro. Korter este un motor de căutare a imobiliarelor noi, o alegere confortabilă de găsire a complexelor rezidențiale din România.

(299536)
Regulament de plasare a anunturilor