Prefectul cere ancheta in problema spitalului de pe Calea Torontalului

De Delia S. Barbu
Reactualizat la:
Prefectul cere ancheta in problema spitalului de pe Calea Torontalului
Disputa prelungită în legătura cu imobilul de pe Calea Torontalului, pentru care Ministerul Sănătăţii a alocat bani astfel încât să poată fi transformat într-un Institut de Oncologie pentru Timişoara, a ajuns, luni, pe masa prefectului Mircea Băcală.

Mircea Băcală încearcă să facă lumină în cazul clădirii destinate Institutului Oncologic de pe Calea Torontalului. „Am dorit să aflu care este situaţia reală acolo şi nu pentru că s-ar putea pierde un milion de lei de la Ministerul Sănătăţii, ci, pierzând acest proiect, pierdem sute de locuri de muncă pentru judeţ şi un institut absolut necesar pentru vestul ţării”, a precizat prefectul de Timiş.

Acesta i-a chemat la masa discuţiilor pe primarul Gheorghe Ciuhandu şi pe prof.dr. Horia Vermeşan, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, pentru a le asculta variantele. „Eu susţin în continuare ceea ce am spus până acum. Pe existent preluăm imediat. Noi dorim să luăm cât mai repede obiectivul, dar pe ce este existent. Despre bani vreau să vă spun că ei nu sunt pierduţi, sunt tot ai noştri. Deci, din punctul de vedere al Direcţiei de Sănătate Publică, când ni se dă ce e real acolo, semnăm şi să pornim lucrurile”, a precizat prof.dr. Horia Vermeşan. Pe de altă parte, primarul Gheorghe Ciuhandu a declarat că „trebuie ca Spitalul Municipal să ne transfere acum exact ceea ce există acolo şi apoi noi să putem preda către DSP aceste acte ca să se poată semna hârtiile”.

La final, prefectul Mircea Băcală a afirmat că va demara o anchetă asupra situaţiei existente la clădirea de pe Calea Torontalului. „Acum se aşteaptă ca Spitalul Municipal să facă o hârtie cu ce este real în clădirea de pe Calea Torontalului, să dea acestă hârtie primăriei, astfel încât primăria să o poată trimite la DSP spre semnare. Lucrurile trebuie să meargă repede, pentru că vrem să fim prinşi cu banii pentru obiectiv în bugetul pe 2012. În paralel, pentru că eu am calitate procesuală, ceea ce DSP şi primăria nu aveau, voi cere Poliţiei să demareze o anchetă cu privire la bunurile care lipsesc de acolo: termopane, calorifere şi altele. E vorba de bunuri în valoare de 12 miliarde de lei, cred”, a concluzionat prefectul Mircea Băcală.

Timisoara va avea un Institut de Oncologie pe Calea Torontalului

Timisoara pierde bani din cauza neintelegerilor dintre primarie si DSP0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !