Timisoara pierde bani din cauza neintelegerilor dintre primarie si DSP

De Delia S. Barbu
Reactualizat la:
2Comentarii
Timisoara pierde bani din cauza neintelegerilor dintre primarie si DSP
Când doi se ceartă al treilea câştigă. Ministerul Sănătăţii a primit înapoi din Timiş un milion de lei, bani alocaţi pentru realizarea unui Institutut de Oncologie aici. Banii nu au putut fi folosiţi pentru că între Primăria Timişoara şi Direcţia de Sănătate Publică Timiş există neînţelegeri privind predarea-primirea imobilului de pe Calea Torontalului.

Primarul Gheorghe Ciuhandu a declarat, luni, că problema clădirii de pe Calea Torontalului, unde se doreşte amenajarea unui Institut Oncologic pentru Timişoara, s-a împotmolit la Direcţia de Sănătate Publică.

În replică, directorul DSP Timiş a făcut, joi, mai multe declaraţii. „A apărut o serie de inexactităţi şi doresc să fac mai multe precizări legate de protocolul de predare-primire a clădirii de pe Calea Torontalului şi fondurile primite de la Ministerul Sănătăţii pentru acest obiectiv”, a precizat, joi, prof.dr. Horia Vermeşan, directorul general al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş. „În momentul de faţă există un protocol de predare-primire făcut de comun acord cu Primăria Timişoara. Actul este la dânşii şi aşteptăm să ni-l dea semnat. Speranţa mea este ca săptămâna viitoare să-l primim şi să facem predarea-primirea. Când protocolul e semnat de ei, chestiunea e gata. Deci problema nu este la Direcţia de Sănătate Publică. Noi îl preluăm şi mâine, dacă protocolul e semnat”, a declarat şeful DSP.

Legat de banii acordaţi de Ministerul Sănătăţii pentru demararea studiilor necesare realizării obiectivului, reprezentanţii DSP Timiş au spus că suma nu mai este în prezent în judeţ. „Acei bani s-au restituit ministerului. Faptul că nu foloseşti o sumă mare de bani înseamnă un management prost din partea unei insituţii. Noi am fost obligaţi să-i dăm înapoi şi Minsiterul Sănătăţii îi va redistribui. Oricum, nu mai aveam timp pentru licitaţie. Urmează ca anul viitor să ni se dea înapoi aceşti bani. E vorba despre un milion de lei”, a precizat prof.dr. Horia Vermeşan.

Acesta a adăugat că nu se poate primi un obiectiv decât conform actelor. „Este important să preluăm ce există şi ce apare în evidenţe. Noi preluăm ce există. Ce lipseşte, ştie Primăria”, a precizat prof. dr. Horia Vermeşan, directorul general al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş. De celalată parte, Martin Staia, directorul Direcţiei Patrimoniu a Primăriei Timişoara, a declarat:„Eu momentan sunt în concediu. Azi (joi, n.r.) am venit la Primărie tocmai pentru a semna acest protocol, el se află în prezent la Serviciu juridic şi sperăm ca până mâine să fie semnat de toţi factorii din primărie”.

UPDATE. Viceprimarul Adrian Orza a ţinut să precizeze referitor la subiect că : „Primăria Timişoara a fost preocupată să dea acest obiectiv către DSP Timiş. Din vară ne străduim să explicăm DSP că noi nu le predăm lor decât clădirea. Custodia aparţine firmei Italrom, nu nouă. De altfel, aşa a fost făcut şi procesul verbal de predare-primire, cu două poziţii: una referitoare la clădire, alta referitoare la custodie. Noi le predăm lor doar clădirea, dar ei ne-au tot refuzat la semnat actele trimise”.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor