Politia Locala ar trebui sa amendeze… Primaria Timisoara pentru groapa de gunoi din Kuncz

De A.S.
2Comentarii
Politia Locala ar trebui sa amendeze… Primaria Timisoara pentru groapa de gunoi din Kuncz
© TION - Politia Locala ar trebui sa amendeze... Primaria Timisoara pentru groapa de gunoi din Kuncz
Oficialii Primăriei Timişoara vorbesc despre proiecte de milioane de euro şi despre ce planuri au pentru a înfrumuseţa oraşul, dar nu sunt în stare să-şi cureţe şi să-şi îngrădească un teren care a ajuns groapă de gunoi. Vorbim despre terenul din cartierul Kuncz – strada Zefirului unde sunt munţi de deşeuri, un caz prezentat de www.tion.ro în urmă cu o lună, şi unde gunoaiele se adună în continuare. Respectivul teren aparţine Primăriei Timişoara, Arhiepiscopiei şi unor revoluţionari, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale.

Situaţia din cartierul Kuncz ne-a fost semnalată de o cititoare în urmă cu o lună, după ce portalul www.tion.ro a iniţiat campania „Timişoara fără gunoaie”. Femeia a reclamat faptul că în zona în care locuieşte există un teren vast plin de gunoaie, un adevărat focar de infecţie, la capătul străzii Zefirului, şi nimeni nu ia măsuri pentru a-l curăţa şi pentru a-l îngrădi. Între timp acolo s-au adunat şi mai multe deşeuri, se face focul, vin căruţe şi se descarcă gunoaie în continuare. Totul, cu ştiinţa autorităţilor locale, care au fost sesizate despre aceste lucruri.

Am solicitat Poliţiei Locale, încă din urmă cu o lună, să ni se spună ce măsuri s-au luat. Reprezentanţii instituţiei ne-au transmis atunci că au demarat procedurile de identificare a proprietarului terenului din Kuncz pentru a putea lua măsurile legale în ceea ce privește neîntreținerea și neîngrădirea. Asta, mai ales că există o hotărâre de consiliu local în vigoare care prevede amenzi pentru proprietarii care nu întreţin şi nu îngrădesc terenurile pe care le deţin.
Cum în zonă nu s-a apucat încă nimeni de curăţenie, am solicitat din nou răspunsuri de la Poliţia Locală. Şi, surpriză, am aflat că terenul respectiv aparţine parţial… chiar Primăriei Timişoara.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat demersuri pentru identificarea proprietarilor terenurilor din zona la care faceţi referire, fiind identificaţi trei proprietari: un lot aparține Primăriei Municipiului Timișoara, un lot a fost repartizat revoluționarilor și un lot aparține Arhiepiscopiei Ortodoxe Române. În aceste zile s-a transmis adresă către Direcția de Mediu din cadrul primăriei să ia măsuri de salubrizare a terenului care îi aparține, fiind de asemenea solicitate către Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse și numele persoanelor care dețin parcelele repartizate revoluționarilor. Problema rămâne în atenția noastră, urmând a se face verificări periodic pentru a se stabili dacă se respectă legislația în vigoare și dacă se va efectua salubrizarea zonei”, ne-au transmis reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara.

Că terenul se află parţial în proprietatea municipalităţii ne-a fost confirmat şi de către viceprimarul Dan Diaconu.

„Ce ştiu este că am curăţat şi în toamnă acel teren, îl vom mai curăţa din nou în aproximativ două săptămâni, pentru că salubrizarea se face cu forţe de la penitenciar, urmează să semnăm contractul pe anul acesta. Din păcate soluţia este temporară, până la urbanizarea zonei. Nu ştiu cât din proprietate este a noastră şi cât nu… Nu este prea uşor de îngrădit, sunt zeci de hectare, sunt probleme mari cu terenurile în Kuncz, cu situaţia lor juridică. Avem bani prevăzuţi în buget pentru un studiu de urbanizare, încercăm să depunem un proiect pe fonduri europene, prin care să se facă de la reţele până la străzi, asfalt, tot ce ţine de un cartier normal al Timişoarei, ceea ce Kuncz în momentul de faţă nu este”, ne-a declarat Diaconu.

Rămâne de văzut cât timp va mai trece până când autorităţile locale vor reuşi să facă ordine în zonă. Măcar curăţenie până ca oamenii să ajungă să aibă asfalt…

Articole pe aceeași temă: 

Timisoara poate candida si la titlul de capitala a gunoaielor la cum arata zona Kuncz!

Timisoara curata, misiune imposibila! Groapa de gunoi din Kuncz creste pe zi ce trece

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor