Podul de la Elba va fi reabilitat cu 1 milion de euro. Va avea patru benzi, trotuare si piste de biciclete

De Roxana Deaconescu
4Comentarii
Podul de la Elba va fi reabilitat cu 1 milion de euro. Va avea patru benzi, trotuare si piste de biciclete
© Tion: Podul de la Elba va fi reabilitat cu 1 milion de euro
Un prim pod expirat din Timișoara care intră anul viitor în șantier este Podul Eroilor din zona Iosefin, cel care duce spre fosta fabrică Elba. Reprezentanții primăriei au lansat licitația pentru desemnarea unei firme care să se ocupe de lucrări, care ar urma să coste 4,9 milioane de lei, adică puțin peste 1 milion de euro.

Podul Eroilor ar urma să fie reabilitat și lărgit la patru benzi cu bani din bugetul de stat, obținuți de primărie prin PNDL II. Pentru a putea începe șantierul, primăria a lansat licitația pentru un „contract de lucrări aferente obiectivului de investiții «Reabilitare Podul Eroilor»”.

Se discută de mai bine de doi ani despre lărgirea Podului Eroilor la patru benzi de circulație, amenajarea de trotuare și de piste de biciclete. Valoarea estimată a lucrării este de 4,9 milioane de lei, cu tot cu TVA. Firmele interesate pot depune oferte până în 10 ianuarie 2018.

Podul Eroilor face legătura între străzile Iancu Văcărescu și Dimitrie Bolintineanu. A fost construit în 1938 și este unul dintre multele poduri expirate ale Timișoarei, care a depășit cu mult timpul de utilizare pentru care a fost proiectat.

„În urma expertizei tehnice s-a constatat: starea necorespunzătoare a elementelor de rezistenţă care susţin calea, a infrastructurii şi a aparatelor de reazem; degradări ale malurilor şi modificări de albie; degradări în zona carosabilă şi trotuar. Datorită faptului că traficul care se desfăşoară este foarte intens, este necesară mărirea numărului benzilor de circulaţie, executarea pistelor de biciclişti şi modernizarea trotuarelor”, se arată în hotărârea de consiliu local prin care a fost aprobat studiul de fezabilitate referitor la reabilitarea podului.

Suma alocată pentru reabilitarea Podului Eroilor, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, de la Guvernul României, este de 5,5 milioane de lei.

Articole pe aceeași temă:

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au în plan reabilitarea şi lărgirea la patru benzi de circulaţie a Podului Eroilor, din Iosefin. Primarul Nicolae Robu vorbeşte chiar despre cumpărarea proprietăţii Elba, astfel încât să poată fi deschisă circulaţia spre Gara de Nord prin incinta fostei fabrici, da...4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor