Plantam fapte bune! 75.000 de puieti vor fi saditi in apropiere de Timisoara

De Adrian Panduru
5Comentarii
Plantam fapte bune! 75.000 de puieti vor fi saditi in apropiere de Timisoara
© TION: Plantam fapte bune! 75.000 de puieti vor fi saditi in apropiere de Timisoara
Voluntarii din Timiş vor planta 75.000 de puieţi într-o localitate de lângă Timişoara, în 14 noiembrie. Acţiunea se desfăşoară sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”.

„Plantăm fapte bune în România” este o inițiativă națională de împădurire pe bază de voluntariat, prin care se vor planta 1.000.000 de puieţi într-o singură zi. În județul Timiș, voluntarii înscriși vor planta 75.000 de puieți în localitatea bănăţeană Utvin, din comuna Sânmihaiu Român, acesta fiind unul dintre cele mai poluate sate din judeţ.

Scopul împăduririi este revitalizarea solului neproductiv dându-i, totodată, şi un rol de protecţie forestieră a localităţii de vântul ce aduce pulberi sedimentabile şi pulberi în suspensie din zona depozitului de cenuşă şi zgură de termocentrală. Conform rapoartelor emise de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, aceasta este una dintre cele mai importante surse de poluare din judeţ pentru aer, sol şi pentru apa freatică. Terenul pus la dispoziţie de primăria locală măsoară 15 hectare.

Plantarea puieţilor va fi posibilă prin implicarea a 3.000 de voluntari. Pentru fiecare grup de 20 de voluntari se caută câte un şef de parcelă.

“Căutăm 150 de colegi care să aibă calitatea de şefi de parcelă. Rolul lor este foarte important pentru o bună organizare şi o reuşită a împăduririi. Atribuţiile unui şef de parcelă sunt descrise pe site” a declarat Andreia Schneider, coordonator judeţean Timiş.

Cei interesați sunt rugați să le scrie iniţiatorilor campaniei pe adresa de e-mail voluntar@plantamfaptebune.ro.

Acţiunea din 14 noiembrie este inițiată de Asociația EcoAssist din București, alături de 5 organizații non-guvernamentale de protecția mediului din România și are drept partener instituțional principal Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, iar ROMSILVA va furniza gratuit puieții necesari și asistență de specialitate pe toate plantațiile pe care voluntarii se vor implica.

La nivel de judeţ Timiș, proiectul este organizat și implementat de asociaţia ECO CLUB Timişoara. Inițiativa „Plantăm fapte bune în România” se află încă din anul 2013 sub asupiciile Înaltului Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României.

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor