Plangere penala pentru semne de circulatie agatate de copaci la Timisoara

De A.S.
Reactualizat la:
2Comentarii
Plangere penala pentru semne de circulatie agatate de copaci la Timisoara
Mister cu semnele de circulaţie care au apărut pe copaci la Timişoara. Imagini cu originalele indicatoare au fost prezentate de un ales în plenul consiliului local de marţi. La prima vedere, primarul Nicolae Robu a spus că fotografiile prezentate de consilierul PDL Simion Moşiu sunt trucate, dar ulterior s-a dovedit că astfel de semne de circulaţie într-adevăr există… Reprezentanţii Primăriei Timişoara susţin că acele indicatoare rutiere nu au fost montate cu acordul lor şi că au şi depus o plângere penală ca urmare a celor întâmplate.

Consilierul local Simion Moşiu i-a prezentat primarului Nicolae Robu mai multe fotografii cu două indicatoare rutiere montate pe trunchiurile unor copaci în şedinţa de consiliu local de marţi. Democrat-liberalul i-a propus să înregistreze ”invenţia”… la OSIM.

La prima vedere, Robu a decretat că sunt trucaje. „Aşa cum arată aici, ăsta-i pus în Photoshop! Eu nu spun că nu există… Nu le vom înregistra la OSIM, pentru că suntem convinşi că nu va prelua nimeni treaba asta. O să verificăm, s-a reţinut sesizarea dumneavoastră şi vom vedea cine şi-a permis să monteze semne de circulaţie pe tulpina unor copaci”, i-a răspuns primarul.

Edilul-şef nu a contestat că în oraş s-ar putea să existe astfel de indicatoare, dar a afirmat că este convins că pozele prezentate de Moşiu sunt trucate.

„Nu contest, se întâmplă tot felul de bazaconii și nu este exclus ca cineva să fi montat semne de circulație pe copaci. În orice caz, nu cred că primăria a montat, o să studiez. Însă poza care mi-a fost prezentată este un trucaj, este evident că acel semn este plasat acolo în Photoshop. Pot să fie, nu contest că ar fi, dar acea poză este evident în Photoshop, pentru că este o disproporție. Nu poate fi semnul atât de mare în raport cu tulpina aceea groasă. Şi se vede cum e pus, nu se vede sistemul de prindere. Dar eu nu am motive să-l suspectez pe domnul consilier, care este un om serios, că ar fi avut motive să facă un trucaj. Probabil că i-a fost prezentată această poză de către cineva care a făcut mică șmecherie… Însă pe teren e posibil să fie. Sunt multe lucruri care se întâmplă în oraș din inițiativa unor persoane. Nu pot fi puse aceste lucruri pe seama municipalității”, a adăugat Robu.

Consilierul Simion Moşiu a afirmat însă că pozele pe care le-a prezentat sunt făcute chiar de el. Semnele de circulaţie nu erau pe copaci, marţi seara, în locul indicat de ales, în zona Pieţei Badea Cărţan, pe Splaiul Protopop Meletie Drăghici (Industria Lânii), dar am constatat că există într-o altă zonă a oraşului, pe strada Vadul Călugăreni. Cel puţin unul există acolo…

Reprezentanţii municipalităţii spun că nu ştiu cum a apărut şi că nu este montat de către cei de la Rosign, firma care are contract cu primăria. Mai mult, autorităţile locale au anunţat, miercuri, că au şi depus o plângere penală la Poliţie pentru a dezlega misterul semnelor de circulaţie agăţate de copaci. În cazul în care se va găsi vreun vinovat, pentru că deocamdată… autorul este necunoscut.

„S-a făcut plângerea penală, pentru că montarea de semne de circulaţie fără acordul autorităţilor este infracţiune conform Codului Penal, Art. 339. Plângerea penală este făcută în urma apariţiei indicatoarelor rutiere pe copaci. Aceste indicatoare nu au fost autorizate, nu au aprobarea Primăriei Timişoara, a Comisiei de circulaţie”, a declarat purtătoarea de cuvânt a primăriei, Alina Pintilie.

 

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor