Pista de cicloturism de pe Bega are 30 de kilometri asfaltati. Biciclistii o pot incerca deja

De A.S.
Reactualizat la:
16Comentarii
Pista de cicloturism de pe Bega are 30 de kilometri asfaltati. Biciclistii o pot incerca deja
© TION - Pista de cicloturism de pe Bega are 30 de kilometri asfaltati. Biciclistii o pot incerca deja
Pista de cicloturism realizată pe malul canalului Bega, în aval de Timişoara, spre graniţa cu Serbia, este deja gata în proporţie de 90%, anunţă reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Banat. Traseul destinat bicicliştilor va fi finalizat până la sfârşitul anului, spun cei care gestionează acest proiect, dar inaugurarea este programată de-abia în primăvară. Unii biciclişti au încercat deja noua pistă.

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABAB) implementează, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Zrenjanin din Republica Serbia, proiectul privind valorificarea potenţialului turistic transfrontalier, proiect care include şi realizarea acestei piste de cicloturism de-a lungul râului Bega, în aval de Timişoara.

Lucrările care ţin de partea română au intrat pe ultima sută de metri.

Noua pistă de cicloturism a fost ”legată” de traseul destinat bicicliştilor realizat de Primăria Timişoara în cadrul unui alt proiect pe bani europeni, privind reabilitarea malurilor canalului Bega.

Pista de cicloturism începe de la marginea Timișoarei, aval de Podul Modoș, acolo unde s-a făcut deja joncțiunea cu pista de biciclete a orașului, realizată de către Primăria Municipiului Timișoara, și continuă liniar 37 de kilometri de-a lungul râului Bega, pe coronamentul digului de apărare împotriva inundațiilor, până la frontiera cu Serbia”, spun reprezentanţii ABAB.

În cadrul acestui proiect, sârbii au realizat un studiu de fezabilitate pentru amenajarea unei piste de cicloturism şi de la Zrenjanin până la granița cu România, urmând ca atunci când vor beneficia de finanțare să construiască segmentul de pistă proiectat.

În cele din urmă, pista de cicloturism ar urma să lege Timișoara de oraşul Zrenjanin.

În ce stadiu este proiectul la ora actuală? Circa 30 de kilometri din pistă sunt deja asfaltaţi.

În cadrul proiectului implementat de partea română s-a executat într-un timp record 90% din lucrare, însemnând cca. 30 de kilometri deja asfaltați pe o lățime de 2 metri, parte din ei finisați cu acostament de piatră spartă de 1,5 metri, marcaj axial și stâlpi de semnalizare. În cursul acestei luni se vor realiza și opt refugii laterale, fiecare dotat cu băncuță, coș de gunoi și loc pentru parcarea bicicletei și numeroase bariere pentru oprirea traficului autovehiculelor pe dig, având în vedere că acesta este interzis. Deși pista nu este încă dată în folosință oficial, numeroși bicicliști se bucură deja de plăcerea de a pedala într-un mediu natural, nepoluat și sigur”, spune managerul de proiect Mihaela Madar.

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Banat atrag atenţia asupra faptului că, pentru siguranța bicicliștilor și a lucrărilor hidrotehnice, circulația cu autovehicule pe dig este interzisă și pedepsită conform Legii Apelor cu amenzi de până la 7.000 de lei.

Construcția pistei se va finaliza la sfârșitul acestui an, iar lansarea oficială va fi în martie 2015, precizează cei de la ABAB.

Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin programul IPA de Cooperare Transfrontalieră Romania – Serbia.

Articole pe aceeași temă:

S-au turnat primii kilometri de asfalt pe pista de cicloturism de pe Bega

Bojin despre traseul de cicloturism care leaga Timisoara de Serbia: Pista noastra nu este in sistem slalom16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor