Pilotul Adrian Moraru, in cautare de cai-putere

De C.O.
Reactualizat la:
Pilotul Adrian Moraru, in cautare de cai-putere
În câteva săptămâni reîncepe Campionatul Naţional de Raliuri, acolo unde bătălia cu secundele se face pe multe zeci sau chiar sute de mii de euro. Pilotul Adrian Moraru îşi face încălzirea pentru CNR în Campionatul Regional de Rally Sprint a cărui primă etapă va avea loc sâmbătă şi duminică la Arad.

În vârstă de 33 de ani, timişoreanul Adrian Moraru aşteaptă un titlu naţional la grupa K în cel de-al doilea său sezon complet în Campionatul Naţional de Raliuri. „Obiectivul nostru, al meu şi al copilotului Dănuţ Haţigan, e locul I al clasei K în CNR”, spune unicul pilot al celor de la Confort Rally Team. Moraru a înţeles însă cum merg treburile în CNR şi şi-a dat seama că nu poţi să mergi acolo „nepregătit”. „Alte sporturi se fac de plăcere; automobilismul însă presupune costuri enorme, care nu pot fi suportate de părinţii unui puşti entuziast, ca în cazul sporturilor clasice. Atunci intervin sponsorii, iar automobilismul devine business. Exista o relaţie clară între interesele publicitare şi automobilism”, concluzionează acesta. Un fapt mai puţin cunoscut îl reprezintă faptul că timişoreanul are un salariu mediu pe economie! „În momentul de faţă sunt angajat ca oricare altul. Iau un salariu normal pentru activitatea competiţională, 1.400 de lei. Chiar lucrez, ca să încerc să mă revanşez într-un fel faţă de sponsorii mei care au fost alături de mine. Pentru mine automobilismul este un hobby înţeles la modul profesionist”, explică Moraru. Materialul de concurs pentru 2011 rămâne acelaşi de anul trecut, un Mitshubishi Evo, deşi a existat la un moment dat varianta trecerii pe un Subaru. „Mitsubishi este o maşină cu o fiabilitate remarcabilă. Are însă doar 250 cai putere, în condiţiile în care în campionat participă maşini şi cu 380 cai putere… Raportul valoric este determinat şi de componentele maşinii: transmisie, suspensie etc”, a explicat Adrian Moraru. Campionatul Naţional de Raliuri debutează în 8-9 aprilie, la Braşov, şi se încheie în 14-15 octombrie, la Bacău.

Încălzirea la Rally Sprint

Până la bătălia cu „greii” României, Moraru îşi face mâna la sfârşitul acestei săptămâni în prima etapă din Campionatul Regional de Rally Sprint. Runda inaugurală se desfăşoară pe circuitul VIK Power din Arad în 26 şi 27 martie.„Voi lua startul cu un Subaru acolo pentru că Mitsubishi nu este încă pusă la punct în totalitate”, spune pilotul de 33 de ani care se va reîntâlni la Arad cu timişorenii Bogdan Stanoiev şi Alexandru Krepelka, foşti adversari în CNR în 2010. 

C.O.

Regionalul de Rally Sprint porneste de la Arad 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !