Piata Badea Cartan intra in modernizare: lucrari de peste 100.000 de euro pentru o hala inchisa

De A. Strugariu
Reactualizat la:
3Comentarii
Piata Badea Cartan intra in modernizare: lucrari de peste 100.000 de euro pentru o hala inchisa
© TION - Piata Badea Cartan intra in modernizare: lucrari de peste 100.000 de euro pentru o hala inchisa
Care sunt pieţele agroalimentare ale Timişoarei care vor intra în lucrări în 2015? Ei bine, nu sunt prevăzute prea multe lucrări de modernizare, prioritară pentru autorităţile locale fiind anul acesta Piaţa Badea Cârţan, unde va fi realizată în sfârşit o hală închisă. Alte planuri vizează extinderea Pieţei de Gros şi realizarea unei noi pieţe volante destinate producătorilor autohtoni, cum este cea din zona Stadionului.


În Piaţa Badea Cârţan, una dintre marile pieţe ale Timişoarei, sunt prevăzute anul acesta lucrări de peste 100.000 de euro. Va fi amenajat în sfârşit un spaţiu închis – o hală închisă sub copertina existentă, o solicitare mai veche a pieţarilor.

În anul 2015 se va moderniza Piaţa Badea Cârţan. Lucrările de modernizare constau în realizarea unui spaţiu închis sub copertina existentă, în suprafaţă de 900 de metri pătraţi. Această investiţie se face la solicitarea utilizatorilor pieţei, pentru a fi protejaţi de curentul creat în timpul iernii şi frigul de sub copertină. Hala nou-creată va fi din pereţi tip sandwich cu policarbonat, cu o capacitate de 220 de mese. Valoarea estimată a lucrării va fi de 120.000-130.000 euro şi va fi realizată din fondurile proprii ale societăţii Pieţe SA”, ne-a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

Ca investiţie nouă, autorităţile locale au în plan o extindere a Pieţei de Gros din zona Ovidiu Balea. Până să se ajungă efectiv la lucrări va mai dura, pentru că reprezentanţii primăriei intenţionează fie să atragă bani europeni, fie să extindă colaborarea cu partenerii din Ungaria pentru o astfel de investiţie.

La ora actuală există o hotărâre de consiliu local pentru comasarea terenurilor din vecinătatea pieţei, urmând ca ulterior această suprafaţă unificată de 5,5 hectare să fie destinată realizării investiţiei. Pentru finanţarea lucrării, fie se vor atrage fonduri europene, fie se va face o extindere a proiectului transfrontalier în derulare cu partenerii din Szeged-Ungaria, pentru care deja am procedat la anumite discuţii”, a mai explicat Diaconu.

De asemenea, reprezentanţii municipalităţii spun că au demarat procedurile pentru identificarea unui teren în zona de nord a municipiului pentru realizarea unei noi piețe volante unde să îşi vândă marfa exclusiv producătorii locali, la fel ca şi cea deschisă în zona Stadionului „Dan Păltinişanu”.

În ceea ce priveşte noua piaţă din cartierul Soarelui, promisă deja de câţiva ani de primarul Nicolae Robu, de prin 2012, nici acum nu s-au rezolvat problemele cu terenul, din spusele oficialilor primăriei.

Lucrările pentru noua piaţă din cartierul Soarelui pot fi demarate doar după rezolvarea problemei juridice a terenului, care trebuie să fie trecut din proprietatea statului în proprietatea consiliului local”, afirmă viceprimarul.

Odată rezolvată această problemă, investiţia ar urma să fie suportată din fondurile proprii ale SC Piețe SA.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor