Piata Badea Cartan, in santier, dar pustie. Robu: Inca nu s-a lucrat, este problema firmei

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
6Comentarii
Piata Badea Cartan, in santier, dar pustie. Robu: Inca nu s-a lucrat, este problema firmei
© Foto: Cornel Putan
Au trecut mai bine de două săptămâni de când piețarii din Badea Cârțan s-au mutat cu tot cu marfă în Piața Traian. În Badea Cârțan ar fi trebuit să înceapă lucrările, însă muncitorii lipsesc cu desăvârșire, ca și comercianții care obișnuiau să vândă acolo. De ce? Nici primarul Nicolae Robu nu știe.

În 1 septembrie, aparent doar teoretic, a fost deschis șantierul în Piața Badea Cârțan. Piețarii și mesele au dispărut de acolo, iar spațiul a fost împrejmuit pentru ca muncitorii firmei SC Building SRL să poată face lucrările necesare. Iată că au trecut peste două săptămâni și acolo nu s-a schimbat nimic.

Primarul Nicolae Robu nu știe nici el ce se întâmplă, dar nici nu s-a interesat. Crede însă că reprezentanții firmei cu care municipalitatea are contract nu au reușit să facă aprovizionarea. S-au scurs deja câteva zile bune din termenul de 84 de zile în care ar fi trebui să fie gata lucrările. Edilul-șef susține că dacă șantierul nu este închis la timp, firma care a câștigat licitația va fi penalizată. De suferit vor avea tot comercianții însă.

„Încă nu s-a lucrat, numai că trebuie ținut seama că noi avem un contract pe număr de zile aici, că la nivel de zile este exprimat. Le-am dat ordinul de începere a lucrărilor și din acel moment se numără zilele. Este problema firmei să se organizeze, să-și facă aprovizionarea și să se încadreze în termen. Cred că nu au încă tot ce le trebuie și nu e de mirare, pentru că firmele, în general, neavând lichidități în exces, de regulă nu își fac stocul și când au de făcut o lucrare se aprovizionează atunci, în timp real. Presupun că nu au făcut aprovizionarea imediat ce au câștigat licitația, au așteptat. Nu i-am întrebat. Pentru asemenea situații în care nu există un motiv din partea noastră, se aplică sancțiuni. Eu sper că se încadrează în termen”, a explicat Nicolae Robu pentru tion.ro.

Lucrările pentru modernizarea Pieței Badea Cârțan ar fi trebuit să înceapă la 1 septembrie și sunt executate de firma SC Building SRL, cu aproape 900.000 de lei, adică aproximativ 233.000 de euro.

Proiectul de modernizare presupune „realizarea unei hale pentru comercianți, sub copertina existentă”, fiind vorba, practic, despre închiderea spațiului de sub copertina existentă, pentru ca piețarii să nu mai stea în curent și în frig pe timpul iernii. Hala nou creată va fi din pereți tip sandvici cu policarbonat, cu o capacitate de 220 de mese. De asemenea, vor fi amenajate și câteva bazine pentru apă, aceasta fiind o cerință a pompierilor.

Primarul Timișoarei spune că lucrările ar trebui să fie gata până la iarnă, pentru ca piețarii să nu înghețe în timp ce își vând marfa în Traian.

Piața Badea Cârțan funcționează într-un alt spațiu, cel puțin pentru o perioadă. Piețarii s-au instalat în Piața Traian, unde își vor vinde marfa până când se închide șantierul din Badea Cârțan. De vineri, 1 septembrie, legumele și fructele din Badea Cârțan se găsesc doar în Piața Traian, timp de...6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor