Petitie online semnata de aproape o mie de persoane: Nu dorim divizarea Colegiului Ion Mincu din Timisoara

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
1Comentariu
Petitie online semnata de aproape o mie de persoane: Nu dorim divizarea Colegiului Ion Mincu din Timisoara

Consilierii locali din Timișoara au adoptat un proiect de hotărâre prin care se cere desființarea Colegiului Ion Mincu. Inspectoratul Școlar Județean Timiș urmează să dea un răspuns vizavi de această decizie până la mijlocul lunii decembrie. Până atunci însă, a fost lansată o petiție online prin care se cere ca acest colegiu să nu se desființeze.

Săptămâna trecută, după decizia Consiliului Local Timișoara, zeci de profesori și reprezentanți ai părinților elevilor de la Colegiul Ion Mincu au fost la Inspectoratul Școlar Județean Timiș pentru a purta discuții cu conducătorii învățământului preuniversitar din urbe pe tema dizolvării acestui colegiu. Li s-a explicat că s-a luat decizia, în consiliul local, ca școala din zona centrală a Timișoarei să fie dizolvată. Copiii (aproximativ 1.000 de elevi) vor merge la alte școli care au clase cu profile similare, iar în locul lor în clădire se vor muta clase de la Liceul Nikolaus Lenau. Decizia consiliului local trebuie dublată pentru a se putea pune în aplicare de o decizie a Inspectoratului Școlar Județean Timiș, care urmează a fi luată în 14 decembrie.

Explicațiile inspectorului școlar general de Timiș Aura Danielescu i-au convins și nu prea pe profesori și părinți.

Recent a fost lansată o petiție online cu titlul “Nu dorim divizarea Colegiului Tehnic “Ion Mincu”, o școală cu existență de 50 de ani în Timișoara”. Petiția, pe care o găsiți aici, a fost semnată de 990 de persoane, până în momentul editării acestui material.

„Eu nu-mi doresc ca instituția de învățământ, Colegiul Tehnic ”Ion Mincu”, să fie desființată și nici ca anumite clase să fie mutate în alte licee. Cei care sunteți de acord cu această petiție, aveți tot drepul să o semnați, astfel încât să luăm o măsură, iar semnăturile respective vor ajunge la Primăria Timișoarei, unde vor fi luate în considerare. Aveti cu toții dreptul la vot. Mulțumesc”, scrie Robert Ududec, autorul petiției.

După ce profesorii s-au întâlnit cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș pentru a discuta pe această temă, au avut loc și discuții cu elevii, urmând ca și părinții copiilor de la acest colegiu să fie prezenți la discuții cu conducătorii învățământului preuniversitar din Timiș.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor