Peste un milion de euro au fost solicitati de primarii si firme in cadrul programului Leader

De Marcel Hoster
Peste un milion de euro au fost solicitati de primarii si firme in cadrul programului Leader
© Tion: Peste un milion de euro au fost solicitati de primarii si firme in cadrul programului Leader
Unul dintre cele mai de succes Grupuri de Acțiune Locală din zona de Vest a României, GAL „Asociația Timiș Torontal Bârzava” a reușit să aloce deja aproape jumătate dintre banii destinați pentru strategia locală de dezvoltare pentru zona care o reprezintă. Organizația a finalizat în luna decembrie prima sesiune de depunere de proiecte pentru ciclul de finanțare 2014 – 2020.

Primăriile, organizațiile neguvernamentale și mai puțin firmele din Timiș au învățat să ceară fonduri nerambursabile. Începând cu 26 septembrie 2017 au fost lansate 3 din cele 7 măsuri prevăzute în strategia de dezvoltare locală a Grupului de Acțiune Locală „Asociația Timiș Torontal Bârzava” pentru mediului public și cel privat: Măsura 1/6B „Dezvoltarea localităților rurale și mic-urbane prin investiții în infrastructură la scară mică, servicii de bază pentru populație și investiții asociate patrimoniului cultural și natural”- măsură dedicată administrației publice locale; Măsura 3/6A „Măsuri împotriva depopulării prin crearea de locuri de muncă prin sprijinirea activităților non agricole”- măsură dedicată mediului privat; Măsura 6/1A „Încurajarea cooperării prin asociere pentru găsirea de soluții inovative și facilitarea accesului la piață” – măsură dedicată mediului privat.

Succesul atragerii interesului celor vizați a fost ridicat. Au fost depuse 20 de proiecte, 15 aferente măsurii 1/6B, 4 pentru măsura 3/6A , respectiv 1 proiect în cadrul măsurii 6/1A, cu o valoare totală de 1,114 milioane de euro, ceea ce reprezintă 40% din valoarea totală a proiectelor care se vor implementa în perioadă de finanțare 2014-2020.

Proiectele depuse vor fi finanțate după un proces complex de evaluare și selecție la nivelul Grupului de Acțiune Locală „Asociația Timiș Torontal Bârzava”, urmând ca acestea să treacă apoi de filtrul Comitetului de Selecție a proiectelor, format din partenerii GAL, în final proiectele selectate vor fi verificate și la nivelul AFIR. Acordarea banilor se realizează prin programul LEADER, din bani europeni, acesta fiind singurul parteneriat public-privat de succes din România, prin care un număr de 239 GAL-uri selectate, implementează propria strategie de dezvoltare locală pe teritoriul României.

GAL „Asociația Timiș Torontal Bârzava” are în raza de responsabilitate orașele Deta, Gătaia și comunele Banloc, Birda, Berzovia, Denta, Doclin, Forotic, Foeni, Giera, Ghilad, Jebel, Jamu Mare, Liebling, Livezile, Pădureni, Moravița, Măureni și Voiteg.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !