Peste 900 de profesori din Timis – in examen. Proba finala pentru titularizare

De Adrian Panduru
Peste 900 de profesori din Timis – in examen. Proba finala pentru titularizare
© Tion: Peste 900 de profesori din Timis – in examen. Proba finala pentru titularizare (foto: arhiva)
Nu doar elevi au emoții și trec prin examene în această perioadă, ci și profesorii. În județul Timiș se desfășoară titularizarea, iar miercuri, 20 iulie, dascălii intră în examenul final. Peste 900 de profesori din cel mai vestic județ al țării intră în examen.

Dacă până acum au avut inspecțiile la clasă, miercuri profesorii care vor un post titularizabil sau de suplinitor intră în examenul scris, cel final. Examenul se dă la trei centre (Grupul Școlar Alimentar, Henri Coandă și Ungureanu) din Timișoara, pe discipline, iar profesorii care vor un loc de titular la catedră trebuie să ia peste nota 7 la examen. Cei care vor ocupa un post de suplinitor trebuie să aibă minim nota 5. Și mai este o condiție foarte importantă. Indiferent dacă iau nota minimă sau nu, trebuie și să existe un post pentru acești profesori.

În Timiș sunt 916 candidați pe 117 locuri titularizabile, dar mai sunt și alte locuri… netitularizabile, de suplinitori sau fracțiuni de normă. Posturile didactice pentru concurs în județul Timiș, urban și rural, sunt 2.285, incluzând aici și locurile titularizabile.

Multe dintre posturile titularizabile sunt destinate educatoarelor și învățătoarelor. Mai precis, sunt 65 de posturi de educatoare scoase la concurs: 31 sunt pentru educatoare în limba germană și 27 de posturi pentru educatoare în limba română. Pentru învățătoare sunt disponibile 12 posturi, șapte pentru predare în limba română, restul în germană și maghiară. Sunt disponibile 13 posturi pentru profesori de Educație Fizică și Sport și cinci pentru profesorii de Muzică Instrumentală și Vocală.

Din cele 2.168 de posturi netitularizabile, 674 sunt cu normă completă și 1.494 incomplete (adică se predau câteva ore la o anumită școală).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor