Peste 400 de tineri vor participa la International Student Week, la Timișoara, sub patronajul UNESCO

De A.M.
Peste 400 de tineri vor participa la International Student Week, la Timișoara, sub patronajul UNESCO
© foto: Liga AC
Ediția 2019 a festivalului ISWinT (International Student Week in Timișoara), organizat de Liga AC, așteaptă peste 400 de participanți din întreaga lume, pentru a transforma Timișoara într-un adevărat centru al interculturalității.

În perioada 22 iulie – 2 august 2019, Timișoara va deveni un centru al interculturalității în România, cu ocazia festivalului ISWinT. Aproape 900 de tineri din 114 țări s-au înscris pentru a participa la acest eveniment. După o selecție riguroasă, dintre aceștia au fost selecționați peste 400.

Ceea ce este și mai important este faptul că ediția din acest an a International Student Week in Timișoara se va afla simultan sub patronajul Guvernului României și sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Patronajul UNESCO și cel al Guvernului atestă importanța culturală și educațională a acestui eveniment.

ISWinT este un festival educațional internațional organizat de Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) cu sprijinul Universității Politehnica din Timișoara, care încă din anul 1994 reunește în Timișoara studenți din întreaga lume.

Tema ediției din anul acesta – ”Learn today, change tomorrow” (”Învață azi, schimbă ziua de mâine!”) – invită studenții să participe la unul dintre cele 8 ateliere de educație non-formală. În cadrul acestor ateliere vor dezbate idei, vor schimba impresii și vor descoperi împreună modalități de implicare activă în comunitate.

Tinerii din întreaga lume vor mai participa și la o serie de activități care au ca scop dezbaterea unor teme precum incluziunea socială, educația sau drepturile omului.

Mai mult decât atât, ISWinT contribuie și la agenda culturală a viitoarei Capitale Culturale Europene printr-o serie de activități deschise publicului Timișorean.

Pe data de 27 iulie, timișorenii sunt invitați să se alăture tinerilor studenți la marșul pentru drepturile omului, iar pe data de 28 iulie pot participa împreună cu aceștia la COOLtural Day, în Piața Libertății, unde vor fi puse în scenă mai multe piese de teatru, vor putea vizita ateliere creative și expoziții de fotografie, cărți, viniluri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor