Peste 4.000 de copii au fost inscrisi in clasa zero, in Timis. In unele scoli a fost depasit numarul de locuri alocate

De Adrian Panduru
2Comentarii
Peste 4.000 de copii au fost inscrisi in clasa zero, in Timis. In unele scoli a fost depasit numarul de locuri alocate
© foto: arhiva
În Timiș au fost deja înscriși în clasa pregătitoare peste 4.000 de copii. Înscrierile durează până în 26 martie, iar unele școli și-au depășit deja numărul de locuri alocate pentru clasa pregătitoare.

Conform situației alcătuite de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, până în seara zilei de 19 martie, în Timiș au fost depuse 4.221 de cereri valide și s-au format 267 de clase. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au aprobat, pentru anul școlar viitor, 5.930 de locuri în clasa pregătitoare, în Timiș.

Unele școli și-au depășit deja numărul de locuri alocate. Reprezentanții unităților de învățământ pot solicita inspectoratului suplimentarea numărului de clase pregătitoare, mai ales că în prima etapă, care are loc între 8-26 martie, sunt înscriși copiii care locuiesc în circumscripția școlară, adică pe străzile arondate unei anumite unități de învățământ.

La Școala nr. 30 din Timișoara au fost depuse, până în seara zilei de 19 martie, 195 de cereri pe 150 de locuri aprobate în planul de școlarizare. La Școala Generală nr. 24 din Timișoara au fost depuse 182 de cereri valide de înscriere în clasa zero pe 175 de locuri disponibile. La Colegiul Național Bănățean au fost depuse 181 de cereri, din care 49 pentru clasa în limba germană. Colegiul Național Bănățean are alocate, prin planul de școlarizare, 25 de locuri la clasa în germană și 100 pentru restul de clase, în română. La Școala nr. 7 din Timișoara au fost înscriși 174 de copii pe 150 de locuri.

La Liceul „Grigore Moisil” din Timișoara au fost depuse deja 111 cereri valide pe 100 de locuri disponibile, iar la Școala Gimnazială din Dumbrăvița au fost înscriși până acum 110 copii pe 75 de locuri.

La Școala nr. 19 Avram Iancu au fost depuse 105 cereri pe 100 de locuri cuprinse în planul de școlarizare. La Liceul Pedagogic din Timișoara au fost înscriși deja 88 de copii pe 75 de locuri disponibile. La Școala Gimnazială nr. 2 din Lugoj au fost înscriși 56 de copii pe 50 de locuri disponibile.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor