Peste 3.000 de locuri libere la Universitatea de Vest

De M.S.
1Comentariu
3000 de locuri libere la Universitatea de Vest
3000 de locuri libere la Universitatea de Vest
Universitatea de Vest din Timişoara a rămas, după sesiunea de admitere din această vară, cu peste 3.000 de locuri neocupate. În vreme ce la unele facultăţi au rămas zeci de locuri libere la fără taxă, la altele concurenţii au ocupat şi locuri cu taxă. Conducerea instituţiei de învăţământ superior spune că, dacă nici în toamnă nu se vor ocupa locurile libere de la fară taxă, ele vor fi redistribuite către facultăţile unde candidaţii au fost admişi pe locurile cu taxă.

Deşi iniţial aproximativ 4.000 de candidaţi şi-au depus dosarele, puţin peste jumătate dintre ei şi-au confirmat locurile. Universitatea de Vest din Timişoara a pus la dispoziţia studenţilor pentru acest an universitar aproximativ 2.000 de locuri bugetate şi alte 4.000 cu taxă la ciclul licență. Dintre acestea au fost ocupate peste 1.500 de locuri la buget şi aproximativ 1.000 la cu taxă.

Printre facultăţile unde s-au ocupat locurile cu taxă se numără Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor, Faculatatea de Drept, Facultatea de Arte, dar nu numai. La Facultatea de Drept sunt puse la dispoziţia candidaţilor 112 locuri fară taxă şi altele 688 cu taxă. Aici au fost ocupate toate locurile fără taxă şi aproape 300 de locuri cu taxă. Situaţie similară şi la FEAA, unde au fost disponibile 466 de locuri fără taxă şi alte 1.224 cu taxă. Aici s-au ocupat toate locurile fără taxă plus altele 270 cu taxă.

„Ministerul ne-a dat numărul total de locuri fără taxă. Noi le distribuim pe domenii cum considerăm. În cazul în care nu se vor ocupa toate locurile fără taxă la anumite facultăţi le vom redistribui acolo unde cererea a fost foarte mare şi numărul de locuri bugetate nu a fost suficient. La Drept sau la Facultatea de Economie a fost o cerere foarte mare”, ne-a spus prorectorul UVT, Ştefan Balint.

Studenţii care nu şi-au depus dosarele pentru admiterea la facultate în această sesiune la UVT mai găsesc locuri libere în sesiunea din toamnă la Facultatea de Fizică, Facultatea de Chimie, Facultatea de Matematică şi Faculatea de Biologie. De exemplu, la Facultatea de Matematică există 60 de locuri bugetate şi 30 cu taxă. Aici s-au ocupat numai 30 de locuri fără taxă.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor