Peste 3.000 de copii inscrisi in clasa pregatitoare, in Timis. Unele scoli au depasit numarul de locuri aprobate

De Adrian Panduru
Peste 3.000 de copii inscrisi in clasa pregatitoare, in Timis. Unele scoli au depasit numarul de locuri aprobate
© Foto: arhivă
După o săptămână de când au început înscrierile în clasa pregătitoare, în Timiș, peste 3.000 de elevi și-au găsit un loc „în bancă”. Prima etapă a înscrierilor a început în 8 martie și durează până în data de 26 a lunii în curs. Unele școli au depășit deja numărul de locuri aprobate în planul de școlarizare.

În Timiș, conform situației prezentate de Inspectoratul Școlar Județean, până la finalul zilei de 14 martie s-au înscris în clasa pregătitoare 3.129 de elevi. Acesta este numărul cererilor valide care au fost admise în județul Timiș până la finalul zilei de miercuri. În urma înscrierii a peste 3.000 de copii, în Timiș s-au format deja 253 de clase pregătitoare.

La Colegiul Național Bănățean (CNB) din Timișoara au fost depuse cele mai multe cereri valide – 155. Trebuie menționat faptul că din cele 155 de cereri validate la Colegiul Național Bănățean, 42 sunt pentru clasa în Limba Germană, restul pentru clase în Limba Română. Colegiul Național Bănățean are aprobată, în planul de școlarizare, o singură clasă în Germană, care poate cuprinde maxim 25 de elevi. Numărul celor înscriși până acum fiind de 42, atunci se va face o selecție a acestor elevi pentru clasa în Limba Germană, cel mai probabil pe baza unui test.

La clasele în Limba Română, la CNB au fost validate până acum 113 cereri, deși sunt doar 100 de locuri disponibile. Aici, reprezentanții CNB pot solicita Inspectoratului suplimentarea numărului de clase, pentru a cuprinde toți elevii înscriși, ținând cont de faptul că regulamentul prevede că în prima etapă se înscriu cu prioritate copiii din circumscripția școlii, adică cei care locuiesc pe străzile arondate fiecărei unități de învățământ.

De altfel, dacă numărul copiilor înscriși în prima etapă depășește numărul de locuri în clasa pregătitoare alocate de Inspectoratul Școlar Județean Timiș în planul de școlarizare 2018-2019, reprezentanții unităților de învățământ pot cere suplimentarea numărului de clase. Bineînțeles, dacă au spațiul necesar găzduirii claselor suplimentare și învățători care să predea.

La Școala nr. 7 Sfânta Maria din Timișoara s-au înscris deja 146 de copii (din 150 de locuri aprobate în planul de școlarizare). La Școala Gimnazială nr, 24 din Timișoara au fost înscriși deja 144 de copii (fiind aprobate 175 de locuri în planul de școlarizare). La Școala nr. 30 au fost validate deja 134 de cereri (fiind aprobate un total de 150 de locuri).

La Liceul Grigore Moisil au fost înscriși deja 93 de copii (numărul aprobat fiind de 100 de locuri), iar la Școala nr. 19 Avram Iancu au fost depuse 85 de cereri (din cele 100 de locuri aprobate). La Liceul Pedagogic din Timișoara au fost depuse și validate 63 de cereri.

Numărul de locuri aprobat în planul de școlarizare a fost depășit la Școala Gimnazială din Dumbrăvița, unde s-au înscris deja 90 de copii și au fost aprobate 75 de locuri în clasa zero, dar și la Școala Gimnazială nr. 27 din Timișoara, unde s-au înscris 64 de copii pe 50 de locuri aprobate. A fost depășit numărul de locuri la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Paul Popescu Neveanu” din Timișoara. Au fost aprobate patru locuri pentru învățământ special și au fost înscriși deja cinci copii.

În Timiș sunt propuse 280 de clase pregătitoare, cu 6.132 de locuri. Din totalul de clase propuse, 10 sunt destinate învățământului privat, pe tot județul Timiș.

În Timișoara sunt propuse pentru a se forma, în anul școlar viitor, 103 clase pregătitoare cu 2.465 de elevi, 91 în Limba Română, opt în Limba Germană, trei în Limba Maghiară și una în Limba Sârbă. Din cele 103 clase pregătitoare propuse pentru anul viitor în Timișoara, opt sunt destinate învățământului privat.

Prima fază a procesului de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar se desfășoară între 8 și 26 martie și va fi urmată de o a doua etapă, programată între 12 și 18 aprilie.

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Articole pe aceeași temă

Incep inscrierile in clasa pregatitoare. Peste 6.000 de locuri, disponibile in Timis; sapte clase propuse la o scoala din Timisoara0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor