Incep inscrierile in clasa pregatitoare. Peste 6.000 de locuri, disponibile in Timis; sapte clase propuse la o scoala din Timisoara

De Adrian Panduru
2Comentarii
Incep inscrierile in clasa pregatitoare. Peste 6.000 de locuri, disponibile in Timis; sapte clase propuse la o scoala din Timisoara
© Foto: arhivă
Încep înscrierile în clasa pregătitoare. În 1 martie se afișează, în fiecare unitate școlară și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean, numărul de locuri disponibile în clasa pregătitoare. În Timiș sunt 280 de clase pregătitoare. Cel mai mare număr de clase este propus la Școala nr. 24 din Timișoara.

În Timișoara, pentru a vedea unitatea școlară de care aparțineți și unde vă puteți înscrie copilul conform străzilor alocate fiecărei școli, tot ce trebuie să faceți este să dați un click aici.

În Timiș sunt propuse 280 de clase pregătitoare, cu 6.132 de locuri, conform situației de pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Timiș. Din totalul de clase propuse, 10 sunt destinate învățământului privat, pe tot județul Timiș. Situația completă în județ o găsiți aici.

În Timișoara sunt propuse pentru a se forma în anul școlar viitor 103 clase pregătitoare cu 2.465 de elevi, 91 în Limba Română, opt în Limba Germană, trei în Limba Maghiară și una în Limba Sârbă. Din cele 103 clase pregătitoare propuse pentru anul viitor în Timișoara, opt sunt destinate învățământului privat.

Șapte clase cu 175 de elevi sunt propuse la Școala nr. 24 din Timișoara, iar la Școala nr. 30 din urbea de pe Bega sunt propuse, pentru anul școlar 2018-2019, șase clase cu 150 de elevi. La Liceul Nikolaus Lenau din Timișoara sunt propuse, de asemenea, șase clase pregătitoare, cu predare în Limba Germană, cu 150 de elevi. La Colegiul Național Bănățean din Timișoara sunt propuse cinci clase cu 125 de elevi, una fiind cu predare în Limba Germană. Situația completă a numărului claselor propuse în Timișoara o puteți vedea aici.

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Prima fază a procesului de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar se desfășoară între 8 și 26 martie și va fi urmată de o a doua etapă, programată între 12 și 18 aprilie. Aceasta este rezervată părinților copiilor care nu au fost înscriși în prima etapă sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile.

Afișarea în fiecare unitate de învățământ a circumscripțiilor școlare, a planului de școlarizare propus și a numărului de clase pregătitoare se realizează în data de 1 martie.

Cererea se poate completa online sau la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului. Validarea cererii-tip este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ la care părintele dorește înscrierea, în prezența părintelui și a cel puțin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8:00 – 18:00 (luni-vineri).

Fiecare unitate de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligaţia să organizeze Ziua porţilor deschise într-una din zilele din intervalul 1 – 12 martie. Cu acest prilej, părinţii şi copiii vor putea vizita spaţiile școlare şi vor putea discuta cu cadrele didactice.

Fiecare locuinţă este arondată unei unităţi de învăţământ din proximitate – şcoala de circumscripţie.

Circumscripţiile şcolare, planul de şcolarizare, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, perioada de desfăşurare a evaluării dezvoltării psihosomatice, precum şi adresele unităţilor/instituţiilor la care se desfăşoară evaluarea psihosomatică sunt afişate pe site-ul Inspectoratelor Școlar Judeţean Timiș.

Învăţământul primar este obligatoriu și cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I-IV.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor