Peste 20 de tineri vor primi Sfantul Sacrament al Mirului. Liturghie de Zilele Germanilor din Banat, la Domul Catolic

De Adrian Panduru
1Comentariu
Peste 20 de tineri vor primi Sfantul Sacrament al Mirului. Liturghie de Zilele Germanilor din Banat, la Domul Catolic
© Tion: Peste 20 de tineri vor primi Sfantul Sacrament al Mirului
Episcopia Romano-Catolică din Timișoara organizează mai multe acțiuni în această perioadă, de la Zilele Germanilor din Banat la Sfântul Sacrament al Mirului – care va fi administrat unui număr de 23 de tineri.

„Zilele Germanilor din Banat” (Heimattage) vor fi marcate duminică, 11 iunie 2017, și în Catedrala Romano-Catolică din Timişoara (Dom), începând cu orele 10.00. Atunci va avea loc o Liturghie Solemnă pontificală oficiată de către Excelenţa Sa Martin Roos, espiscop diecezan de Timişoara. Partea muzicală a Sfintei Liturghii va fi susţinută de corul „Exultate”, care sub îndrumarea organistului Robert Bajkai-Fábián va interpreta piesele Deutsche Messe de Franz Schubert și Missa Brevis de Conrad Paul Wusching.

Tot duminică, de la ora 11, la biserica parohială din Timişoara-Cetate, în duminica de după sărbătoarea Sfintelor Rusalii se sărbătoreşte Solemnitatea Sfintei Treimi. Aici, în cadrul Sfintei Liturghii, care va începe la orele 11.00, Msgr. Johann Dirschl vicar general al Episcopiei Romano-Catolice de Timişoara, va administra Sfântul Sacrament al Mirului celor 23 de tineri pregătiţi pentru aceasta.

„Acest sacrament este administrat de către episcop şi are ca scop unirea mai strânsă a celui miruit cu Biserica, cu originile ei apostolice şi cu misiunea de a-l mărturisi pe Cristos. Mirul poate fi administrat oricărui botezat ajuns la vârsta priceperii, care doreşte să-l primească pe Duhul Sfânt şi darurile sale; celui care vrea să fie un membru matur al comunităţii creştine; celui ce doreşte să se angajeze pentru misiunea lui Cristos. Pentru a primi Mirul este necesară starea de har sfinţitor, adică fără păcat de moarte, recurgându-se astfel la sacramentul Pocăinţei, precum şi o cateheză a creştinului făcută de către persoane abilitate: preotul, catehetul, profesorul de religie. Pentru Mir, ca şi pentru Botez, candidaţii vor avea un martor, care poate fi un naş sau o naşă. Martorii de la Botez pot fi totodată şi martori de Mir, dar martorul de la Mir este unul singur: pentru băieţi un bărbat, pentru fete o femeie”, explică credinta-catolica.ro.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor