Peste 2 milioane de euro – atat costa mutarea Clinicii de Dermatologie din centrul Timisoarei!

De A.S.
4Comentarii
Peste 2 milioane de euro – atat costa mutarea Clinicii de Dermatologie din centrul Timisoarei!
Imobilul din zona Complexului Studenţesc în care Primăria Timişoara vrea să mute Clinica de Dermato-Venerologie a Spitalului Municipal, din centrul oraşului, necesită lucrări de aproximativ 2,5 milioane de euro, potrivit autorităţilor locale. Reprezentanţii municipalităţii pregătesc de-abia acum licitaţia pentru realizarea lucrărilor de reabilitare şi amenajare, astfel încât clădirea de pe strada Daliei să poată găzdui un spital de anul viitor.

În ciuda tuturor protestelor, Consiliul Local Timişoara a adoptat, în primăvara acestui an, la iniţiativa primarului, o hotărâre care prevede mutarea Clinicii de Dermato-Venerologie a Spitalului Municipal de pe strada Mărăşeşti şi a Policlinicii nr. 3, care funcţionează într-un imobil retrocedat de pe strada Sfânta Rozalia (Mugurilor), într-un cămin cu patru etaje al Colegiului Tehnic „Ion I.C. Brătianu” de pe strada Daliei. Hotărârea a fost aprobată atunci cu un amendament, şi anume ca imobilul din Complexul Studenţesc să fie amenajat la standardele impuse de legislaţia în vigoare, să fie obținute toate avizele necesare şi abia apoi să aibă loc mutarea.

Conducerea Clinicii de Dermato-Venerologie a respins mutarea şi a iniţiat proteste, şeful secţiei, profesorul Caius Solovan, motivând în principal faptul că s-au făcut investiţii în actualul sediu din centrul oraşului şi că imobilul din Complex este necorespunzător funcţionării unei clinicii universitare, dar transferul activităţii medicale a fost aprobat.
Primarul Nicolae Robu afirma atunci că în noul sediu vor fi oferite condiţii mai bune pentru pacienţi şi medici şi că se va aloca „atât cât trebuie pentru a amenaja clădirea în acord cu cerinţele medicale”. Conducerea primăriei ar vrea ca în imobilul de pe strada Mărăşeşti în care funcţionează încă Dermatologia să fie centre culturale străine, consulate şi un centru pentru tineret.

În ce stadiu ne aflăm astăzi, la circa jumătate de an de la adoptarea hotărârii de consiliu privind mutarea? Se pregăteşte lansarea licitaţiei pentru desemnarea firmei care să reabiliteze căminul de pe Daliei, lucrare estimată la aproximativ 2,5 milioane de euro, potrivit reprezentanţilor municipalităţii.

„Au fost făcute expertiza şi proiectul tehnic, predate în întregime, urmează să punem documentaţia pe SEAP, unde se aşteaptă ofertele pentru reabilitare. Renovarea costă cam 2,5 milioane de euro, este un proiect mare. Proiectul tehnic şi expertiza ne-au costat cam 80.000 de lei. În baza proiectului tehnic şi a parametrilor daţi de proiectant, am lansat documentaţia pentru atribuire şi va fi publicată pe SEAP în perioada imediat următoare, urmând toţi paşii din sistemul electronic. La parter şi la etajul 1 va fi amenajată Policlinica nr. 3, de pe strada Rozaliei, din clădirea revendicată unde stăm cu chirie, iar la etajele 2, 3 si 4, dar şi cotă parte din etajul 1 va fi Clinica de Dermatologie. Acolo problema este de reabilitare şi de punere în siguranţă a clădirii, pentru că aceste costuri mari sunt şi pentru structură. Este o lucrare care durează luni de zile, sperăm că la anul, printr-un efort, din resursele financiare ale primăriei, va fi gata”, a explicat Mihai Costa, şeful Direcţiei Instituţii Şcolare, Medicale, Sportive şi Culturale a Primăriei Timişoara.

Asta înseamnă că trebuie prevăzuţi bani în bugetul pe anul 2014 pentru aceste amenajări şi că va mai dura ceva timp până se va produce mutarea.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor