Peste 100 de firme din Timis isi pierd calitatea de SRL-D

De M. Hoster
Peste 100 de firme din Timis isi pierd calitatea de SRL-D
© TION: Peste 100 de firme din Timis isi pierd calitatea de SRL-D
Una dintre cele mai de succes modalităţi prin care statul a ajutat tinerii să intre în afaceri a fost cel al firmelor de tip SRL-D. Beneficiind de o serie de facilităţi timp de trei ani, acestea au s-au bucurat de interesul tinerilor întreprinzători. La terminarea termenului de funcţionare firmele trebuie să îşi schimbe modul de organizare. Vedeţi lista firmelor vizate.


După trei ani de activitate cu facilităţi, la data de 31 decembrie 2014, 3224 de societăţi şi-au pierdut calitatea de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant, ca urmare a împlinirii termenului de 3 ani de la data înfiinţării acestora.

Pentru a-şi continua activitatea, acestea trebuie să îşi schimbe modul de organizare, să schimbe sintagma S.R.L.-D. în S.R.L., sau să opteze pentru altă formă juridică. Calitatea de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant se pierde, prin efectul legii, la data de 31 decembrie a anului în care se împlinesc 3 ani de la data înregistrării.

Astfel, în termen de cel mult 45 de zile lucrătoare de la pierderea calităţii de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant, societatea respectivă are obligaţia să procedeze la schimbarea denumirii.

Prin urmare, reprezentantul societăţii se va prezenta la oficiul registrului comerțului de pe lângă tribunalul unde şi-a declarat sediul social, în termen de cel mult 45 de zile lucrătoare de la data la care se împlinesc 3 ani de la înmatricularea societății, în vederea schimbării denumirii.

Lista completă a documentelor necesare pentru această schimbare poate fi consultată pe pagina oficială a Registrului Comerţului, la adresa www.onrc.ro.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor