Peste 10.000 de lei pentru elevii cu rezultate bune la invatatura, stransi in urma alergarii pornite la Timisoara

De Valentin Rusu
1Comentariu
Peste 10.000 de lei pentru elevii cu rezultate bune la invatatura, stransi in urma alergarii pornite la Timisoara
© TION - Peste 10.000 de lei pentru elevii cu rezultate bune la invatatura, stransi in urma alergarii pornite la Timisoara
Tineri din Timişoara, şi nu numai, au alergat, în weekendul, pentru o cauză: strângerea de fonduri pentru elevii cu rezultate bune la învăţătură din Beiuş. Sâmbătă, de dimineaţă, alergătorii au pornit din Parcul Botanic din Timişoara, nefiind speriaţi de ploaie, pentru a-şi atinge ţelul.


Şi l-au atins. A treia ediție a proiectului Alerg pentru o cauză s-a încheiat cu succes, prin participarea a 35 de alergători care au parcurs unul sau mai multe sectoare de 5 kilometri, din traseul total de 200 de kilometri.

Inițiatorul Remus Sime spune că, până în acest moment, s-au colectat 10.500 de lei, iar donațiile continuă în zilele următoare, astfel încât să poată fi oferite cel puțin 8 burse școlare unor elevi de la Colegiul Naţional Samuil Vulcan din Beiuş.

Alergarea tip ștafetă a început la Timișoara, în 6 septembrie, și s-a încheiat a doua zi, în 7 septembrie, la Beiuș, orașul natal al lui Remus Sime. La sosirea în centrul Beiuşului finaliştii ştafetei au fost aşteptaţi de directorul colegiului, Viorel Gavra, directorul adjunct, Mihaela Ilieş, profesori şi elevi.

În perioada 8-30 septembrie urmează depunerea cererilor elevilor interesaţi de aceste burse. Donaţiile atrase vor finanţa minim 8 burse a 1.200 de lei fiecare.

„Invit doritorii să investească în talentele colegiului prin donaţii. Aceştia vor trage România înainte. Am alergat cu Remus şi alţi 8 finalişti ai ştafetei şi a fost magnific”, a precizat Adrian Ciorna din partea asociaţiei Bunul Samaritean Beiuş, partenerul local Alerg pentru o Cauză şi implementator al programului de burse.

Pe 10 octombrie va fi finalizată selecţia beneficiarilor, după care se vor acorda primele tranşe din bursele anuale.

Două eleve care au beneficiat de bursă Alerg pentru o Cauză în anul şcolar anterior, 2013-2014, Alexandra Laza şi Emilia Ciuciu, au alergat ultimul tronson al ștafetei, Pocola – Beiuş.

„A fost o experienţă unică în viaţa mea şi m-am bucurat că am putut să fiu alături de ştafetişti!”, a spus Emilia.

Ediția a treia a proiectului Alerg pentru o Cauză a fost susținută și de Clubul Sportiv Alergotura din Timișoara, ai cărui membri s-au implicat în promovarea evenimentului, câțiva dintre ei fiind înscriși pentru alergarea ștafetă și colectarea de fonduri. Cei care doresc să se alăture cauzei promovate de Remus Sime sunt invitaţi să facă o donaţie în următorul cont:
Sime Remus
IBAN: RO14RZBR0000060014437330
SWIFT: RZBRROBU
Raiffeisen Bank

Articole pe aceeași temă:

S-a dat startul! Timisorenii alearga pentru o cauza – bursele unor elevi cu rezultate bune la invatatura1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor