Peste 1.000 de locuri disponibile in Timis pentru inscrierea copiilor direct in clasa I

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Peste 1.000 de locuri disponibile in Timis pentru inscrierea copiilor direct in clasa I
© TION: Peste 1.000 de locuri disponibile in Timis pentru inscrierea copiilor direct in clasa I
Deși până acum câteva zile Ministerul Educației susținea că nu se va mai putea “sări” peste clasa pregătitoare, părinții urmând să nu aibă posibilitatea de a-și înscrie copiii direct în clasa I, acum s-a schimbat… schimbarea. Copiii vor putea fi înscriși direct în clasa I, chiar și fără a urma clasa zero. Ba mai mult, au apărut și locurile libere pe județul Timiș.

Practic, Ministerul Educației a elaborat o procedură prin care inspectoratele şcolare pot verifica posibilitatea cuprinderii în clasa I a copiilor care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2015-2016 şi care au împlinit vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016, inclusiv. Inspectoratele şcolare trebuie să verifice cauza amânării înscrierii copiilor şi, după o analiză punctuală, să transmită ministerului o situaţie centralizată, spre aprobare. Conform situației transmise de Inspectoratul Școlar Timiș, în Timiș sunt disponibile 1.045 de locuri în clasa I, care pot fi ocupate de copiii care nu au urmat clasa pregătitoare, dar împlinesc vârsta de 7 ani până la sfârșitul lunii august. Și totuși…

“Părintele care vrea să-și înscrie copilul direct în clasa I trebuie să motiveze foarte clar de ce micuțul nu a fost înscris în clasa pregătitoare atunci când trebuia să o facă”, a spus inspectorul școlar general de Timiș Aura Danielescu.

Locurile pentru clasa întâi se calculează în funcție de cele pentru clasa pregătiroare, astfel: dacă numărul de elevi existenţi în clasa pregătitoare în anul şcolar 2015-2016 este mai mare sau egal cu 25, atunci nu există locuri disponibile în clasă. Dacă numărul de elevi existenţi în clasa pregătitoare în anul şcolar 2015-2016 este mai mic decât 25, atunci numărul de locuri disponibile se calculează ca diferenţa între 25 şi numărul de elevi existenţi în clasă în anul şcolar 2016-2017.

În Timișoara sunt 11 locuri la Colegiul Tehnic Ion Mincu, trei la Liceul J.L. Calderon, trei la Liceul Pedagogic, 10 locuri la Școala Gimnazială nr 16 și în alte unități de învățământ din urbea de pe Bega și de pe cuprinsul județului. În total sunt 1045 de locuri libere la 111 școli din Timiș. Lista completă a locurilor libere în clasa I în Timiș o găsiți aici.

Perioada de înregistrare a solicitărilor de înscriere în clasa I a copiilor se face între 22 februarie – 28 februarie 2016. Depunerea solicitărilor de înscriere în clasa I se face direct la unitatea de învăţământ, iar în solicitare se va menţiona cauza amânării înscrierii în învăţământul primar. Părintele poate depune o singură solicitare, fie la şcoala de circumscripţie, fie la o altă şcoală din lista unităţilor de învăţământ cu locuri disponibile.

Ministerul verifică listele cu solicitările de înscriere în clasa I şi transmite inspectoratelor şcolare aprobarea acestora până la data de 10 martie 2016.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor