Personalitatea lui Nelson Mandela, elogiata la Universitatea de Vest din Timisoara

De M. Hoster
Personalitatea lui Nelson Mandela, elogiata la Universitatea de Vest din Timisoara
© TION - Personalitatea lui Nelson Mandela, elogiata la Universitatea de Vest din Timisoara
Ambasadorul Africii de Sud, Excelenţa Sa Thenjiwe Mtintso, a venit vineri la Timişoara pentru a prezenta activitatea, viaţa şi personalitatea celui ce a fost Nelson Mandela, conducătorul mişcării de luptă împotriva apartheidului, fost preşedinte al ţării şi promotor al toleranţei. Asistenţa prezentă la Universitatea de Vest Timişoara a apreciat din plin umorul fin al ambasadorului, dar mai ales discursul acesteia despre Mandela.


Thenjiwe Mtintso a fost oaspete de onoare, vineri, la Universitatea de Vest din Timișoara. Ambasador al Africii de Sud în România, ea a participat la lansarea în premieră în România a Zilei Mandela.

Promovat de Organizația Națiunilor Unite (ONU), evenimentul marchează celebrarea personalității lui Nelson Mandela și cei 67 de ani petrecuți în slujba comunității. În acest sens, Ziua Mandela se dorește a fi o invitație la nivel global de implicare personală, prin voluntariat, în efectuarea a 67 de minute de muncă voluntară pentru a genera schimbare în folosul umanității.

Promotorul acestui eveniment în Timișoara este Centrul de studii africane Ubuntu al Universității de Vest Timișoara.

Excelenţa sa a vorbit despre personalitatea celui care a fost un adevărat simbol al luptei împotriva apartheidului.

„Au fost momente când s-a discutat inclusiv despre înfiinţarea unui nou tribunal, asemeni celui pentru condamnarea naziştilor din al doilea război mondial. Iar Nelson Mandela a spus: nu, aceştia trebuie iertaţi. Trebuie să fim toleranţi. (…) Se spune despre Africa de Sud că este un miracol, un <curcubeu>. Nu, nu este vorba despre niciun miracol, este vorba de foarte multă muncă, de muncă realizată în comun de toţi cetăţenii, indiferent de culoare. Exemplul nostru a fost urmat şi de Zimbabwe şi de restul ţărilor, pentru că a fost un exemplu bun”, a declarat Thenjiwe Mtintso în discursul său.

Articole pe aceeași temă:

Ambasadorul Africii de Sud vine la UV Timisoara pentru a-l celebra pe Nelson Mandela0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor