Pericol pentru o investitie de 10 milioane de euro: Bastionul din Timisoara este pe jumatate gol

De B.A.M.
Bastionul Theresia din Timisoara duce lipsa de investitori
Bastionul Theresia din Timisoara duce lipsa de investitori
Investitorii nu par interesaţi de spaţiile de la Bastionul Theresia din Timişoara scoase la licitaţie de Consiliul Judeţean Timiş din cauza preţului prea mare. Aceasta este opinia consilierului judeţean Viorel Coifan, care propune ori scăderea preţului de pornire a licitaţiilor, ori mutarea unor instituţii aflate în subordinea CJT în spaţiile rămase libere.

 Aproape jumătate din Bastion este neocupat şi în acest moment, deşi Consiliul Judeţean Timiş a organizat patru licitaţii pentru atribuirea spațiilor. Astfel, dintr-un total de 13 amplasamente, şapte sunt ocupate. Două dintre firmele care funcţionează la Bastion se aflau în acele spaţii înainte de renovare şi au primit o prelungire a contractelor, iar celelalte cinci au câştigat spaţiile la primele două licitaţii organizate de autoritățile județene. La ultimele două licitaţii nu s-a prezentat nimeni, iar CJ Timiş riscă să rămână cu şase spaţii comerciale, ce însumează sute de metri pătraţi, goale.

Astfel, o investiţie de 10 milioane de euro realizată din fonduri europene ar putea rămâne de izbelişte.

„S-ar putea ca preţul de pornire să fie prea ridicat. Pe de altă parte, spaţiile din Bastion au o anumită destinaţie. Ele nu sunt spaţii comerciale, sunt spaţii în care să se desfăşoare evenimente culturale. Trebuie să ne gândim dacă o instituţie culturală îşi poate permite suma de 40 de lei pe metru pătrat (pe lună – n.r.) ca preţ de pornire a licitaţiei şi dacă nu cumva această sumă este mare, respectiv 65 de lei pe metru pătrat (pe lună – n.r.) pentru societăţile comerciale”, afirmă consilierul judeţean Viorel Coifan (PNL).

El a precizat că pe data de 12 septembrie va avea loc o ultimă licitaţie pentru atribuirea celor şase spaţii rămase libere la Bastion şi, dacă nici de această dată nu se vor găsi investitori interesaţi, politica privind acest spaţiu istoric va trebui revizuită.

„Ce ne propunem noi este ca după data de 12 septembrie, când va avea loc ultima licitaţie pentru atribuirea acestor spaţii la Bastion, dacă nu se prezintă iarăşi nimeni, să ne revizuim politica şi un scenariu posibil ar fi ca în spaţiile rămase libere să se amplaseze şi instituţii din subordinea Consiliului Judeţean. Există şi alte scenarii, important este ca aceste lucruri să se facă transparent”, a concluzionat Coifan.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !