Pe Dorli Blaga a impresionat-o spectacolul Manole, prezentat de Florii la Teatrul National Timisoara

De C.D.T.
Mesterul Manole
Mesterul Manole
“Spectacolul de astăzi m-a impresionat profund, nu-mi găsesc cuvintele…”Aşa a sunat mărturisirea lui Dorli Blaga la finele premierei cu Manole, pusă în scenă la Teatrul Naţional Timişoara la cinci decenii de la trecerea lui Lucian Blaga în Lumea fără Dor. 

Fastuoasă şi solemnă, montarea semnată de regizorul şi actorul Cosmin Pleşa după piesa “Meşterul Manole” a marelui cărturar a împlinit o mai veche dorinţă a ÎPS Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, care a dorit ca marile sărbători creştine să refacă legătura dintre biserică şi lumea culturală.

O adevărată desfăşurare de forţe artistice, în faţa unei săli pline: asta a însemnat Manole, spectacolul  cu Dorel Vişan şi naistul Gheorghe Zamfir în chip de capete de afiş, dar cu o distribuţie din care au făcut de asemenea parte actori, membrii colectivului Operei timişorene şi ai Coralei Contrast, dansatori de la Ansamblul Doina Timişului şi…copiii.  Bine articulat, dens, fără să obosească, cu frumoase decupaje picturale, acest dar de Florii al Mitropoliei şi al TNT a fost ca o biserică bine zidită, la temelia căreia doar bănuiai jertfa.

Aplauzele îndelungi au confirmat: primul punct din programul Împreună, prin intermediul căruia Naţionalul iniţiază proiecte commune cu diverse grupări religioase, sociale şi entice a fost un succes.

C.D.T. 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor