Pasi concreti pentru infiintarea teatrului rom – Lulughi Shukar – la Timisoara

De Adrian Panduru
6Comentarii
Pasi concreti pentru infiintarea teatrului rom – Lulughi Shukar – la Timisoara
© Tion: Pasi concreti pentru infiintarea teatrului rom - Lulughi Shukar - la Timisoara
Timișoara are teatre în trei limbi: română, maghiară și germană. Urmează un teatru în a patra… În această perioadă se fac demersuri pentru ca în urbea de pe Bega să fie înființat teatrul rom Lulughi Shukar. Înființarea acestei instituții teatrale se va face cu asistență financiară din granturile Spațiului Economic European.

Asociația Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană dorește ca Timișoara să devină primul oraș din Europa cu o conformație culturală unică: teatru românesc, teatru maghiar, teatru german și teatru rom. În perioada 2–7 noiembrie, la Timișoara au fost prezenți reprezentanții Oslo Musikakkademi, dr. Martha Smith și dr. Haakon Smith, partenerii norvegieni în dezvoltarea Lulughi Shukar – compania de teatru rom din Timișoara.

Pe parcursul vizitei, musafirii norvegieni s-au întâlnit cu reprezentanții teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely, reprezentanții Federației Comunităților Evreiești din România și reprezentanții școlii de muzică „Pro Muzica” coordonată de oamenii de cultură romi Lavinia și Gabi Muzicaș, rolul acestor întâlniri fiind de a stabili o rețea de susținere pentru implementarea proiectului Teatrului Rom, fiecare din entitățile mai sus menționate urmând a avea un rol în cadrul acestui proiect.

„O atât de strânsă relație de colaborare interculturală și o diversitate așa de mare de resurse culturale reprezintă premisa succesului pentru viitorul proiect Lulughi Shukar – compania de teatru rom din Timișoara” a spus Martha Smith, doctor în muzică și om de teatru.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor