Parinti de profesie pentru suflete abandonate. Curs gratuit de asistenti maternali la Timisoara

De Adrian Panduru
1Comentariu
Parinti de profesie pentru suflete abandonate. Curs gratuit de asistenti maternali la Timisoara
© Tion: Parinti de profesie pentru suflete abandonate. Curs gratuit de asistenti maternali la Timisoara
Vreți să deveniți părinte… de profesie? Aveți această ocazie printr-un curs de asistenți maternali profesioniști care se desfășoară la Timișoara. Cursul este gratuit și prin intermediul acestuia puteți învăța noțiunile prin care, în căminul vostru, puteți creşte, îngriji şi educa suflete abandonate…

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş a început un nou curs de formare a asistenţilor maternali profesionişti. La acest curs participă 46 de persoane din județul Timiș care doresc să devină asistenți maternali profesioniști și care, în urma depunerii unei cereri în acest sens, au fost evaluate din punct de vedere social și psihologic de către angajații DGASPC Timiș.

Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condiţiile legii, care asigură, prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament sau în încredinţare. În prezent, în cadrul DGASPC Timiș sunt angajați 544 de asistenți maternali profesioniști, care au în plasament 969 de copii.

„Acest curs are rolul de a forma viitorii asistenți maternali, care vor oferi o adevărată familie pentru copiii cu măsură de protecție, de a-i pregăti atât din punct de vedere practic, cât și psihologic. Este foarte important ca aceste persoane să aibă capacitatea de a oferi afecțiune acestor copii, dar, totodată, trebuie să cunoască foarte bine legislația cu privire la protecția și promovarea drepturilor copilului, aspecte privind abuzul și neglijarea, etapele dezvoltării copilului, tipurile de atașament, noțiuni generale despre sănătatea copilului și despre adopție, precum și alte informații utile”, a spus Emilia Milutinovici, directorul DGASPC Timiș.

Cursul este gratuit și se va desfășura la sediul DGASPC Timiș, fiind urmat de un examen de testare a noțiunilor însușite de către participanți. Doar persoanele care vor fi declarate admise în urma acestui examen vor primi atestatul de asistent maternal profesionist, putând fi angajate, ulterior, în cadrul instituției.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor