Parcurile Timisoarei, sufocate de gunoaie

De A. Strugariu
Reactualizat la:
12Comentarii
Parcurile Timisoarei, sufocate de gunoaie
© TION: Parcurile Timisoarei, sufocate de gunoaie
Investim milioane de euro în parcuri şi le lăsăm apoi să se umple de gunoaie. Se întâmplă în Timişoara, unde exceptând zona centrală a oraşului, primăria nu mai are contract cu nicio firmă, de luni bune, pentru întreţinerea spaţiilor verzi. Cititorii ne-au sesizat, din nou, că Parcul Clăbucet, din zona Dâmboviţa, este sufocat de gunoaie. Aceeaşi situaţie ne-a fost semnalată şi la finele anului trecut…

Dacă săptămâna trecută cititorii ne-au sesizat faptul că Parcul Uzinei a ajuns într-o stare deplorabilă, pentru că nu se ocupă nimeni de întreţinerea zonei, în aceste zile cetăţenii au reclamat starea jalnică în care se află Parcul Clăbucet.

Parcul din zona Dâmboviţa este plin de gunoaie, după cum se poate vedea în imaginile care ne-au fost trimise de timişoreni.

Autorităţile locale nu mai asigură curăţenia, iar unii dintre concitadinii noştri sunt departe de civilizaţie şi străini de ceea ce înseamnă noţiunea de simţ civic, reclamă cetăţenii revoltaţi de situaţie.

„Aşa arată Parcul Clăbucet, un parc care, odată, era unul din cele mai frumoase şi curate parcuri din Timişoara. Acum nimeni nu mai face curăţenie şi aproape nimeni nu mai ştie să folosească coşurile de gunoi. Ar trebui să se facă ceva în privinţa asta. Să fie date amenzi usturătoare celor care sunt prinşi că aruncă mizerii pe jos, îşi plimbă câinii prin parc, pe de o parte, şi amenzi celor responsabili de curăţenia din Parcul Clăbucet. Părerea mea…”, ne-a scris o cititoare www.tion.ro.

Situaţia aceluiaşi parc ne-a fost semnalată şi în toamna anului trecut, în luna octombrie. Problema reclamată, şi atunci – gunoaiele!

De parcurile şi locurile de joacă din Timişoara nu se mai ocupă nimeni cam din toamna anului trecut, după ce contractele pentru întreţinerea lor au expirat, iar primăria nu a încheiat încă alte contracte în acest sens, exceptând zona centrală a oraşului, de care se ocupă în continuare societatea Horticultura.

Licitaţia pentru desemnarea noilor operatori este în curs de desfăşurare. Până atunci se fac doar intervenţii punctuale, cu deţinuţii, spune primarul Nicolae Robu. În unele parcuri iată, nu ajung însă nici deţinuţii…

„În prezent, procedura de atribuire a contractelor de întreţinere a spaţiilor verzi şi locurilor de joacă din municipiul Timişoara se află în desfăşurare, urmând ca, odată finalizată, situaţia întreţinerii parcurilor să fie remediată” – aşa sună răspunsul ”standard” al reprezentanţilor municipalităţii atunci când se reclamă astfel de probleme.

Cert este că licitaţia a fost lansată de-abia în cursul lunii februarie. Autorităţile locale sunt dispuse să aloce peste 40 de milioane de euro, în 4 ani, pentru întreţinerea şi amenajarea parcurilor şi scuarurilor, pentru spaţii verzi, locuri de joacă, tăieri de corecţie la arbori şi defrişări, aceasta fiind valoarea estimată a noilor contracte.

Alte articole pe aceeași temă:

Plan pe 4 ani: peste 40 de milioane de euro pentru intretinerea spatiilor verzi din Timisoara

Parcul Uzinei, neintretinut si in bezna. Explicatia? Unii cetateni… vor intuneric

Parcurile Timisoarei, in continuare in mizerie! Robu: N-am ce sa imi reprosez

 12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor