Parcul Uzinei, neintretinut si in bezna. Explicatia? Unii cetateni… vor intuneric

De A. Strugariu
Reactualizat la:
8Comentarii
Parcul Uzinei, neintretinut si in bezna. Explicatia? Unii cetateni… vor intuneric
© TION - Parcul Uzinei, neintretinut si in bezna. Explicatia? Unii cetateni... vor intuneric
Cititorii ne sesizează din nou starea deplorabilă în care au ajuns unele dintre parcurile Timișoarei de când nu se mai ocupă nimeni de întreținerea lor… De această dată, un cetățean ne-a prezentat situația Parcului Uzinei. În plus, omul reclamă faptul că în parc nu funcționează, de câteva luni, iluminatul public. Reprezentanţii primăriei spun că este bezna, noaptea, în parc, din cauza actelor de vandalism…


Situația Parcului Uzinei ne-a fost sesizată zilele trecute de un cetățean nemulțumit de răspunsurile pe care le-a primit până acum din partea autorităților locale.

Am sesizat de mai multe ori problema iluminatului public inexistent în Parcul Uzinei. Toată iarna, din octombrie până în februarie, Parcul Uzinei (Stonehenge), amenajat de administraţia Ciuhandu, stă în întuneric. Mai mulţi locatari am sesizat situaţia la primărie, răspunsul fiind unul evaziv – <<Vom verifica situația>> (…) Plus că parcul nu e întreținut, se deteriorează mobilierul stradal (legănele ar trebui unse, balustrada de lemn ruptă deasupra lacului ar trebui reparată – până nu cade vreun copilaș mic în lacul artificial, ar trebui udată și menținută vegetația, lucrările finisate – au lăsat o groapă cu noroi lângă Uzina de Apă, reînființat separeul distrus pentru deținătorii de câini etc.)”, ne-a scris Ioan B.

Omul spune că i-a reclamat şi primarului Nicolae Robu problema iluminatului din parc, pe reţelele de socializare, şi ne-a prezentat şi dialogul pe care susţine că l-a purtat cu edilul.

Am scris pe Facebook la domnul primar Robu, vedeţi dialogul de mai jos: Ioan: <<- De ce stăm în întuneric în Parcul Uzinei???>>; Nicolae Robu: <<- Situaţia este aşa pentru că mereu cetăţeni din zonă (de obicei tineri) le sparg (n.r. – corpurile de iluminat), pentru că vor întuneric!>>. Consider că răspunsul este unul dat în bătaie de joc la adresa cetăţenilor plătitori de impozite!”, a adăugat cetăţeanul.

Am solicitat un răspuns oficial din partea reprezentanţilor Primăriei Timişoara cu privire la problemele semnalate în Parcul Uzinei. Oficialii instituţiei ne-au spus că licitaţia pentru întreţinerea spaţiilor verzi din oraş este în curs de derulare – exceptând zona centrală, nu mai există firme care să îngrijească parcurile de luni bune, pentru că vechile contracte au expirat.

În privinţa iluminatului, cei de la primărie spun că unii cetăţeni… într-adevăr vor întuneric, pentru că în respectivul parc – care era păzit odată de poliţiştii locali – au fost distruse până acum aproape 20 de corpuri de iluminat.

În prezent, procedura de atribuire a contractelor de întreţinere a spaţiilor verzi şi locurilor de joacă din municipiul Timişoara se află în desfăşurare, urmând ca, odată finalizată, situaţia întreţinerii parcurilor să fie remediată. Cât priveşte iluminatul public din Parcul Uzinei, vă putem comunica faptul că operatorul Elba, care are concesionat serviciul de iluminat public în partea de nord a oraşului, a intervenit în luna octombrie reparând 19 corpuri de iluminat, care fuseseră vandalizate, iar în data de 19 februarie, în urma unei sesizări din partea unui cetăţean, a fost făcută cea mai recentă verificare, iar sistemul de iluminat era funcţional”, spune purtătoarea de cuvânt a municipalităţii, Alina Pintilie. Cert este că problema a fost sesizată din nou recent…

Cum arată Parcul Uzinei în prezent puteţi vedea în galeria noastră de imagini.

Articole pe aceeași temă:

Parcul Uzinei, cu Stonehenge-ul de Timişoara, a fost finalizat8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor