Ora Pamantului 2015 – Timisoara a stins lumina. Spectacol cu foc si concerte in Piata Victoriei

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
3Comentarii
Ora Pamantului 2015 – Timisoara a stins lumina. Spectacol cu foc si concerte in Piata Victoriei
© TION: Ora Pamantului 2015 – Timisoara a stins lumina. Spectacol cu foc si concerte in Piata Victoriei
Timişoara a marcat sâmbătă seara Ora Pământului. Timp de o oră, între 20.30 şi 21.30, iluminatul public şi arhitectural a fost stins, o ocazie bună pentru timişoreni pentru a admira evenimentele pregătite pentru ei în Piața Victoriei.

Timişoara este, de altfel, şi Capitală Earth Hour România, titlu câştigat în 2013. Iluminatul arhitecural al Operei din Timişoara a fost oprit, la fel şi luminile altor instituţii din urbea de pe Bega. Evenimentul dedicat Orei Pământului la Timişoara a început la ora 19, cu concertele Pragu’ de Sus şi Box Office.

Între orele 20.30 – 21.30 a fost stins iluminatul public şi arhitectural în Piaţa Victoriei, clădirea Primăriei Municipiului Timişoara şi în Parcul Central. Cu ocazia Orei Pământului a avut loc şi un spectacol cu foc intitulat „Trei”, susţinut de artistul de stradă Raluca Ilaş şi organizat cu sprijinul Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara.

Spectacolul a fost bine primit de publicul prezent în centrul Timişoarei şi aplaudat la scenă deschisă. Scopul acţiunii „Ora Pământului” este acela de a trage un semnal de alarmă privind amplitudinea actuală a efectelor încălzirii globale, de a sublinia necesitatea efortului concertat pentru reducerea poluării planetei, evenimentul fiind şi un mijloc de promovare a soluţiilor „verzi”, de combatere a schimbărilor climatice, de transmitere către cetăţenii Timişoarei a unui mesaj ecologic şi de conştientizare a societăţilor comerciale, instituţiilor şi cetăţenilor – asupra adoptării unei conduite ecologice în scopul gospodăririi durabile a resurselor energetice – resurse neregenerabile şi epuizabile.

Prima ediţie Earth Hour a avut loc în 2007, cu un singur oraş participant – Sydney. Acum s-a ajuns la o participare a peste 7000 de oraşe din 152 de ţări la acest eveniment. Aproape două miliarde de oameni din întreaga lume îşi doresc să facă ceva concret pentru mediul înconjurător. Primăria Timişoara a lansat provocarea cetăţenilor şi instituţiilor publice, precum şi companiilor private din Timişoara, ca în data de 28 Martie 2015, între orele 20.30 şi 21.30, să fie alături de Municipiul Timişoara printr-o contribuţie simbolică, aceea de a stinge voluntar lumina în locuinţele proprii, în clădirile în care îşi desfăşoară activitatea, precum şi iluminatul ambiental/arhitectural la clădirile pe care le deţin.

Valentin Rusu3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor